دستور تهیه سالاد بلغور و سبزیجات
مواد لازم سالاد بلغور و سبزیجات
- بلغور گندم: ۴۰۰ گرم
- پیاز قرمز: ۱عدد متوسط
- سیر: ۴ حبه
- کدو خیاری سبز: ۵ عدد
- پیاز گیاه رازیانه: ۲ عدد
- فلفل قرمز تند: ۲ عدد
- بادنجان: ۲ عدد
- لیمو ترش: ۱ عدد
- سبزیجات معطر (جعفری،گشنیز، ریحان و…): چند شاخه
- نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده: به مقدار لازم
دستور تهیه سالاد بلغور و سبزیجات
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. بلغور گندم را به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد گذاشته تا به اصطلاح خیس بخورد، سپس آبکش کرده و کنار بگذارید. کدوها را هلالی شکل و درشت از طول برش داده و بر روی سینی فر قرار دهید.
سیر و پیاز را پوست کنده و ریز خرد کرده، سپس ریز دانههای فلفل را جدا کرده و درشت خرد کنید. بادنجان را به تکههای درشت تقسیم کنید؛ پیاز گیاه رازیانه را بهصورت نسبتا ضخیم برش داده و ساقههای سبز رنگ را جهت تزئین کنار بگذارید.
فلفل، بادنجان، سیر، پیاز و گل رازیانه را همراه با سیر خردشده اضافه کرده و با چند قطره روغن زیتون هم بزنید؛ در ادامه نمک مواد را تست کنید؛ سپس مرغ را ۳۰ تا ۴۰ دقیقه داخل فر گذاشته و در طول کار هر چند دقیقه یک بار مواد را زیرو رو کنید تا جایی که سبزیجات درون سینی کاملا پخته و برشته شود.
با خارج کردن سینی از فر، سرکه سفید را بر روی سبزیجات پاشیده و سپس کنار بگذارید تا خنک شود؛ پس از سرد شدن، سبزیجات تازه مانند جعفری، ریحان، نعناع و آویشن را روی تخته آشپزخانه قرار داده و کاملاً ریز خرد کنید. بلغور گندم را در یک تابه بزرگ آب سرد ریخته و روی شعله ب، شعله را کم میکنیم و برای ۲۰ دقیقه آرام میپزیم تا دانهها نرم و ملایم شوند. سپس آبکش میکنیم.
۵٫ بلغور را به چند قطره روغن زیتون آغشته و آب لیمو ترش را روی آن میریزیم. نمک و فلفل را اضافه کرده و با سبزیجات خرد شده هم میزنیم. رازیانه را بر روی مواد پخش کرده و سرو میکنیم.