تغذیه و تناسب اندامخواص میوه هانکته های تغذیه ای

مقایسه مزایای میوه های خشک و میوه های تازه

تراکم مواد مغذی

غذاهای متراکم از مواد مغذی، آنهایی هستند که حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی یا سایر ترکیبات ارتقا دهنده سلامت با تعداد نسبتا کمی کالری هستند. میوه های تازه و خشک شده، هر دو سالم و از نظر مواد مغذی، متراکم هستند. تفاوت اصلی بین این دو گزینه، آن است که بیرون کشیدن آب در میوه های خشک شده، هم مواد مغذی و هم کالری ها را تغلیظ می کند. در حالی که این مسئله در صورتی که در حال پیاده روی یا ورزش کردن هستید و کالری های آسان و در دسترس می خواهید، ممکن است مفید باشد اما به ضرر کسانی است که سعی در کاهش وزن دارند. پایبندی به اندازه سهم استاندارد ۴/۱ فنجان میوه خشک شده برای اطمینان از اینکه مواد مغذی مطلوب را دریافت می کنید و از زیاده روی در مصرف کالری اجتناب می نمایید، مهم است.

محتوای قند و کالری میوه های خشک و تازه

فرآیند خشک کردن، مواد مغذی و کالری ها در یک وعده میوه خشک شده را تغلیظ می کند. با این حال در هنگام مقایسه اندازه های سهم استاندارد، انواع خشک و تازه حاوی مقادیر مشابهی از کالری و قند هستند. به عنوان مثال یک وعده ۱/۴ فنجانی از سیب خشک شده، ۵۲ کالری و ۱۲ گرم قند دارد. یک وعده حدود ۱ فنجان از سیب تازه، ۶۵ کالری و ۱۳ گرم قند دارد. بنابراین با پایبندی به اندازه های سهم مناسب، محتوای قند و کالری این دو نوع، تفاوت قابل توجهی ندارد. با این حال یک وعده میوه تازه، حجم و آب بیشتری نسبت به میوه خشک شده ارائه می دهد که به سیر نگه داشتن شما کمک می کند، یک مزیت مفید برای کسانی که مراقب سایز دور کمرشان هستند.

ویتامین ها

در طول فرآیند خشک کردن میوه ها، برخی مواد مغذی حساس به حرارت مانند ویتامین C، ویتامین های B و ویتامین A، به مقدار کم تقلیل می یابند. به عنوان مثال ۲ فنجان سیب تازه حدود ۶ میلی گرم ویتامین C و ۴ میکروگرم فولات فراهم می کند در حالی که ۱/۴ فنجان سیب خشک شده حاوی فقط ۰٫۸ میلی گرم ویتامین C است و فاقد فولات می باشد. با این حال به طور کلی، میوه خشک شده، بسیاری از خواص سلامتی میوه تازه را ارائه می دهد. البته تا زمانی که در مقادیر مناسب مصرف شود.

منبع: مجله تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *