بابونه در طب سنتی
اسانس بابونه :حدود 8 تا 1 درصد اسانس در اين گياه وجود دارد که بوسيله تقطير با بخار آب بدست مي
آيد . رنگ اين اسانس آبي روشن است ولي در اثر کهنه شدن برنگ زرد مايل به قهوه اي در مي آيد . بوي
اين اسانس بسيار قوي و طعم آن معطر و سوزانده است . اسانس بابونه در عطر سازي و براي معطر کردن
غذاها بكار مي رود .
چاي بابونه با دم کرده بابونه : براي درست کردن چاي بابونه يك قاشق چايخوري گياه بابونه خشك را در يك
فنجان آب جوش ريخته و بمدت 5 دقيقه بگذاريد دم بكشد .
روغن بابونه با روغن زيتون : گل خشك بابونه را با برابر وزنش روغن زيتون مخلوط کرده و روي آتش ملايم
بگذاريدتا دم بكشد ( نبايد بجوشد ) و گاه گاه آنرا هم بزنيد . سپس آن را از روي آتش برداريد و بگذاريد تا مدت
24 ساعت بحال خود بماند . سپس آن را از صافي با فشار در کرده و در شيشه اي دربست نگهدري کنيد (
براي نفخ شكم و قولنج آن را روي شكم بماليد )
روغن بابونه : براي تهيه روغن بابونه مقداري از گل خشك بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن کنجد مخلوط
کرده و سپس باندازه دو برابر گل بابونه بآن آب اضافه کنيد. آن را روي چراغ گذاشته و بگذاريد بجوشد تا اينكه
آب آن بكلي تبخير شود و فقط روغن باقي بماند البته بايد دقت کرد که روغن نسوزد .
مجله سلامتی عطارباشی