آشپزیسوپ و آش

دستور طبخ آش سبزی شیرازی مخصوص افطار

آش یکی از غذا هاي مورد علاقه مردم ایران در هنگام افطار هست،این غذای خوشمزه را میتوان به گونه هاي مختلفی درست کرد. آش سبزی شیرازی آش هاي نذری شیراز هست و در ماه مبارک رمضان و ایام عاشورا و تاسوعا بعنوان نذری پخته می‌شود.

مواد لازم آش سبزی شیرازی

گوشت سردست گوسفندی با استخوان:  ۵۰۰ گرم
سبزی «تره، ترخان، شوید»:  ۴۰۰ گرم
نخود:  ۱۰۰ گرم
عدس:  ۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز:  ۱۰۰ گرم
برنج نیم دانه:  ۱۰۰ گرم
پیاز:  ۱ عدد
پیاز داغ:  ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز:  به میزان لازم
ترخان خشک:  ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش سبزی شیرازی :

حبوبات را از شب گذشته خیس می‌کنیم.آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آن ها می ریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار میدهیم تا بپزند.

گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار میدهیم تا گوشت نیز بپزد. برنج را نیز جداگانه می پزیم.

سبزی ها را پس از پاک کردن خرد میکنیم و کاملاً تفت میدهیم تا بپزند. پس از این کهحبوبات کاملاً پخت، انها را به برنج پخته و سبزی ها اضافه میکنیم. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه در می آوریم و استخوان آن را جدا می نماییم و گوشت آن را می کوبیم و به همراه آبش به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند جوش بزند.

در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ میکنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت میدهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ در آش در حال جوشیدن می ریزیم. ترخان را نیز خیس می‌کنیم و خرد می نماییم و به آش اضافه می‌کنیم. ⅓ از آش را در ظرف دیگری می ریزیم و آن را کاملاً می کوبیم و سپس به آش اضافه می نماییم. پس از چند جوش آش کاملاً جا میوفتد و می‌توان آن را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین نمود.

نکته ها: برترین گوشت برای این آش گوشت گردن یا سردست می باشد. آش باید تا جایی پخته شود که مواد مفید له شده باشند، میتوانید برای سهولت اکثر برخی از مواد آش را از شب گذشته اماده کنید؛ در مراحل آخر پخت مرتب باید آش را هم بزنید، راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش هم زدن آن هست.می‌توانید همۀ مواد آش را با هم مفید بکوبید.

منبع: پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *