داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

پیشگیری از پوکی استخوان با طب سنتی

پوکی استخوان به معنی کاهش تراکم استخوان است که در پی آن قدرت استخوان کاهش یافته و شکننده می شود.

برای پیشگیری از پوکی استخوان باید به موارد زیر توجه داشت:

پیشگیری از پوکی استخوان

دریافت میزان کالری کافی برای رسیدن به وزن مطلوب
دریافت کلسیم به میزان کافی
دریافت کافی ویتامین D و استفاده از نور مستقیم خورشید به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در روز.
دریافت کلسیم بیش از نیاز توصیه شده در صورت دریافت رژیم پر فیبر.
مصرف روغن های مایع مثل آفتابگردان، ذرت، زیتون.
جایگزین کردن نوشابه های طبیعی ( آبمیوه، دوغ و انواع شربت های سنتی) بجای نوشابه های کافئین دار (انواع کولاها، قهوه)

تداخل موادغذایی در جذب روده ای کلسیم

فیبر: تاثیر فیبر مختلف است. بسیاری از انواع فیبرها تاثیری در جذب کلسیم ندارند مثل فیبر موجود در سبزی های برگی و سبزرنگ، اما فیبر موجود در سبوس گندم، جذب کلسیم را کاهش می دهد. اغلب در موادغذایی همراه فیبر، ترکیباتی مثل فیتات و اگزالات هم وجود دارند که هر دو می توانند جذب کلسیم موجود در غذا را کاهش دهند. در اسفناج و ریواس، کلسیم بطور کلی غیرقابل جذب است بعلت وجود اگزالات می باشد. وجود مقداری فیتات و اگزالات در لوبیا بنظر می رسد تا ۵۰% در جذب کلسیم آن تداخل می کند.

کافئین: در واقع کافئین تاثیر کمی به عنوان مداخله کننده دارد. مصرف یک فنجان قهوه باعث برهم زدن تعادل ۳ میلی گرم کلسیم و کاهش جذب آن می شود. تاثیر آن احتمالا در جذب فعال می باشد که هنوز کاملا مشخص نشده است.

منبع: ماهنامه دنیای تغذیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *