طرز استفاده از ۸ نوع روغن خوراکی
روغن زیتون؛ این نوع روغن انواع و اقسام مختلفی دارد و سرشار از چربی های اشباع نشده است. این روغن ها خاصیت مشابهی دارد. کاهش دهنده کلسترول مضر و افزایش دهنده کلسترول مفید است. برای پخت غذاهای سبک بسیار مفید است. هنگام پخت مرغ یا انواع سبزی ها جایگزین مناسبی برای کره و روغن نباتی به حساب می آید. طعم دهنده عالی سوپ و ماهی کباب شده نیز می باشد.
روغن کانولا:
برای سرخ کردن، تفت دادن کوتاه مدت سبزی، پخت نان و کیک و کباب کردن مناسب است. آن را جایگزین کره، مارگارین یا روغن نباتی کنید. علاوه بر پایین بودن میزان چربی های اشباع شده، به غذا طعم خوبی می دهد.
روغن آفتاب گردان؛ سرشار از مواد مغذی و مفید است و برای پخت نان، کیک و غذاهای سرخ کردنی مناسب است.
روغن بادام:
روغن سبک و آسان برای پخت است . به علت بالابودن نقطه دود و برای سرخ کردن گوشت مناسب است. نقطه دود، دمایی است که روغن شروع به سوختن می کند.
روغن ذرت؛ برای سرخ کردن غذا بسیار مناسب است و خواص متعددی دارد. سرشار از ویتامین E و چربی اشباع نشده است.
روغن کنجد:
اغلب در قاره آسیا برای پخت غذا از جمله پخت سبزی، گوشت و مرغ استفاده می شود. این روغن حاوی منیزیم، مس، کلسیم، آهن، ویتامین B۶ و E۹ است.
روغن هسته دانه انگور:
این روغن مشابه روغن زیتون است و برای تفت کوتاه مدت گوشت از آن استفاده می شود زیرا از نقطه دود بالایی (بالاتر از روغن زیتون) برخوردار است. روغن هسته انگور باعث کاهش کلسترول نیز می شود.
روغن گلرنگ:
این نوع روغن برای هر نوع پختی مناسب است. برای طعم دادن سالاد، تخم مرغ، سرخ کردن و پخت نان و… کاربرد دارد.
منبع:aftabir