عطارباشی و طب سنتی

خواص جو

Barley11

کليات گياه شناسي

جو گياهي است علفي و يكساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا يك متر مي رسد . برگهاي آن

متناوب و باريك و دراز و به رنگ سبز تيره مي باشد .

جو از نظر کاشت به دو دسته تقسيم مي شود : جو بهاره و جو پائيزه .

جو بهاره در بهار کشت مي شود و احتياج به سرماي زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه مي دهد در

حاليكه جو پائيزه در پائيز کشت مي شود و محتاج سرماي زمستان است .

ترکيبات شيميايي:

در صد گرم جو مواد زير موجود است :

آب 11 گرم

پروتئين 8گرم

مواد نشاسته اي 78 گرم

آلسيم 16 ميلي گرم

فسفر 189 ميلي گرم

آهن 2 ميلي گرم

سديم 3 ميلي گرم

پتاسيم 160 ميلي گرم

ویتامین ب1  12 میلی گرم

ویتامین ب2  5 میلی گرم

ويتامين ب 3 3 ميلي گرم

ضمنا جو داراي مقدر بسيار کمي آرسنيك مي باشد .

خواصداروئي:

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه مي شود.

1) جو پوست نكنده که هنوز سبوس آن جدا نشده

2)جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است

3جو سفيد که پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواريدي معروف است .

جو از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.

مواد مقوي آن کمتر از گندم بوده ولي قابض و شخك کننده است .

1)غذايي بسيار مقوي براي افراد ضعيف است .

2)خاصيت نرم کننده درد .

3)در قديم از جو براي سقط جنين استفاده مي کردند .

4)براي نقرس مفيد است .

5)جوشانده جو داروي خوبي براي مبتلايان به تب و کم خوني و سوء هاضمه است .

6)ماء الشعير براي درمان سل ،زخم هاي ريوي و سردرد گرم مفيد است .

7)ماء الشعير خون ساز است و زود هضم مي شود.

8)ماء الشعير را با خشخاش کوبيده براي سردرد مفيد است .

9)براي درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روي قسمت هاي دردناك بگذاريد .

10 )در جو را با شكر مخلوط کرده غذاي خوبي براي اطفال است .

11 )بيسكوبيت جو بهترين دارو براي درمان يبوست است و حتي نفخ و شكم درد را از بين مي برد.

12 )سرد مزاجان بايد جو را با شكر بخورند.

13 )کشك الشعير براي مزاج هاي گرم و اسهال هاي صفراوي مفيد است .

14 )براي برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشك الشعير را قرقره کنيد .

15 )براي پائين آرودن کلسترول از جو استفاده کنيد .

16 )جو چون داراي پروتئن از مي باشد بنابراين از سرطان جلوگيري مي کند .

طرز استفاده:

سمنو يا مالت جو : جو را مي توان مانند ديگر غلات خيس کرده و در حرارات معتدل نگاهدري کنيد تا جوانه

است . C بزند و هنگاميكه جوانه به حد معيني رسيد از آن مالت نگهدري کنيد . مالت جو داراي ويتامين هاي

ماء الشعير : جو پوست کنده و جو پوست نكنده را خوب مي شويند سپس آن را در آب جوش ريخته و چند

دقيقه مي جوشانند و آنقدر آنرا مي پزند تا دانه هاي جو کاملا باز شود و بعد آن را با پارچه بدون اينكه له شود

صاف مي کنند و مي گذارند تا سرد شود و از آن استفاده مي کنند .

کشك الشعير : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آن را آنقدر مي جوشانند تا کاملا باز شود سپس آن را له

مي کنند و صاف مي کنند که خود جو نيز داخل آب شود کشك الشعير شبيه آش جو مي باشد .

عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غليظ کردن مايع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست مي

آيد که داراي مقدر 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکاروز ، 20 درصد دکسترين و مقدري مواد معدني و ويتامين

B و 2 B هاي است.

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *