عطارباشی و طب سنتی

خواص چغندر

چغندر1

کليات گياه شناسي

چغندر را از قديم شناختند و حتي در حدود چهار قرن قبل از ميلاد بخواص درماني آن آشنا بوده و از آن

استفاده مي کرده اند .

چغندر بطور بومي در ناحيه مديترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بيشتر نقاط دنيا کشت

مي شود .

چغند دو نوع مي باشد يك نوع آن چغندر معمولي است برنگ بنفش تيره و يا قرمز است و نوع ديگر آن چغندر

قند است برنگ زرد روشن مي باشد که بمقدار بسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از شكر آن کشت

مي شود .

چغندر خوب آن است که زياد در خاك نمانده باشد و يا باصطلاح جوان باشد زيرا چغندري که زياد رسيده باشد

سفت مي شود .چغند پير معمولا گردني باريك دارد و شيارهايي روي آن بوجود مي آيد .

ترکيبات شيميايي:

چغند ر بسيار مغذي است و سرشار از مواد معدني و ويتامين ها است .

در جدول زير مقدار مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .

انرژي 33 کالري

پروتئین  2/1 گرم

چربی 6 گرم

هیدارو کربن  2/7 گرم

کلسیم 1/11 گرم

فسفر 20 ميلي گرم

آهن  8 میلی گرم

ويتامين آ 5000 واحد

ویتامین ب1  15 میلی گرم

ویتامین ب2  25 میلی گرم

ویتامین ب3  33 میلی گرم

ویتامین ث  62/17 میلی گرم

خواص داروئي:

برگ چغندر خواص درماني بسياري دارد

-1 بعنوان ملين و رفع يبوست بكار مي رود

-2 تقويت کننده کليه است

-3 درمان کننده التهاب مجاري ادرار است

-4 بعنوان مصرف خارجي براي پانسمان زخم و درمان تاول مصرف مي شود.

چغندر مخلوط با اب هويج دفع کننده سنگ کيسه صفرا نيز هست .

شربت چغندر بهترين نوشابه و تقويت کننده بدن و دافع سموم بدن است .

طرز استفاده:

براي درست کردن شربت چغندر با آب ميوه گيري آب سه تا چهار چغندر خام را بگيريد و آنرا با يك ليوان آب

معدني گاز در مخلوط کنيد اين شربت بسيار خوشمزه و انرژي زا است .

مضرات :

مضرات خاصي گفته نشده است .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *