داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتی

۴ مورد از خواص سماق و نقش آن در سلامتی

مصرف سماق می‌تواند به تنظیم قند خون به ویژه در افرادی که به بیماری‌هایی مانند دیابت مبتلا هستند کمک کند. قند خون بالا می‌تواند در کوتاه مدت منجر به علائمی همچون بی‌حالی، سردرد، ادرار مکرر و تشنگی شدید شود.

تنظیم قند خون

تحقیقات نشان داده است مصرف سماق می‌تواند به تنظیم قند خون به ویژه در افرادی که به بیماری‌هایی مانند دیابت مبتلا هستند کمک کند. قند خون بالا می‌تواند در کوتاه مدت منجر به علائمی همچون بی‌حالی، سردرد، ادرار مکرر و تشنگی شدید شود. در بلند مدت سطح بالای قند خون پیامد‌های وخیمی مانند آسیب‌های عصبی، مشکلات کلیوی و ناتوانی درترمیم زخم‌های بدن را در پی خواهد داشت. نتایج برخی تحقیقات از تأثیر مثبت سماق در تنظیم قند خون حکایت دارد.

کاهش کلسترول بد خون

همچنین مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است مصرف سماق می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش دهد که این امر منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. محققان می‌گویند پژوهش بر روی موش‌ها نشان می‌دهد مصرف سماق به طور همزمان باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. از سوی دیگر، به دلیل آنکه سماق دارای آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی است می‌تواند در مبارزه بدن با رادیکال‌های آزاد مؤثر باشد و از این راه، مانع آسیب رسیدن به سلول‌ها شود. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سماق خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی را تا حدودی کاهش می‌دهد.

جلوگیری از پوکی‌استخوان با استفاده از سماق

پوکی‌استخوان یکی از بیماری‌های رایج است که با افزایش سن خطر آن در افراد بیشتر می‌شود. برآورد می‌شود ۲۵ درصد زنان بالای ۶۵ سال از پوکی‌استخوان در بخش گردن، ستون فقرات و ران رنج می‌برند. تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد مصرف سماق می‌تواند روند تنزل حجم استخوان‌ها را کاهش داده و مانع از پیشرفت بیماری پوکی استخوان شود.

آنتی اکسیدان قوی

متخصصان تاکید دارند به دلیل سطح مناسب آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سماق، مصرف این گیاه برای افرادی که از درد‌های عضلانی رنج می‌برند، بسیار مفید است.

منبع :باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *