دستور پخت آش شولی یزد
آش شولی یکی از آشهای یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی میتوانید آن را با رب انار هم میل کنید.
مواد لازم برای تهیه آش شولی
عدس: دو و نیم پیمانه
آرد: ۱ پیمانه
اسفناج: ۲ کیلوگرم
چغندر خرد شده: ۱ کیلوگرم
نمک – ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۱ قاشق چایخوری
پیاز متوسط: ۳ عدد
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
آب انار: ۴ لیوان ( یا رب انار حل شده در آب )
ادویه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه آش شولی
- عدس را می پزیم و چغندر و اسفناج را به آن اضافه میکنیم تا خوب بپزد.
- آرد را در آب سرد حل می کنیم و خوب هم می زنیم و به مواد اضافه می کنیم تا لعاب دار شود.
- پیاز خرد شده و نعناع خشک را هم تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم.
- نمک و ادویه و آب انار را هم اضافه می کنیم.
- آش ۱۵ دقیقه بعد آماده است. به جای آب انار میتوانیم از سرکه هم استفاده کنیم.
نکته
این غذا به دلیل داشتن حبوبات ، سبزیجات و آب انار ،حاوی مقدار زیادی آهن،اسید های چرب امگا۳، پتاسیم، ویتامین B3، مقدار مناسبی آنتی اکسیدان و ویتامین A و … است. همچنین از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکند و تقویت کننده سیستم ایمنی ، سلامت پوست و اعصاب است.
منبع: خراسان