آشپزیخوراک و خورشغذای ایرانی و محلی

دستور تهیه اشکنه

اشکنه یکی از خوراک‌های قدیمی و سنتی است که در زمان قدیم توسط مادر‌ها و مخصوصا مادر بزرگ‌ها زیاد طبخ شده است. این خوراک با این که غذای ارزانی است اما از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. زمان طبخ اشکنه حدود ۱۵ دقیقه است؛ بنابراین زمانی که فرصتی برای تدارک نهار ندارید، یا به عنوان پیش غذا این خوراک لذیذ و مقوی را درست کرده و یادآور خاطرات شیرین گذشته باشید. این غذا هم با سیب زمینی و هم بدون سیب زمینی طبخ می‌شود؛ که ما در اینجا قصد داریم طرز تهیه اشکنه سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه اشکنه

مواد لازم برای تهیه اشکنه

  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۲ عدد سیب زمینی
  • ۲ قاشق غذاخوری پر آرد گندم
  • ۵ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • یک و نیم قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۲ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • ۵ لیوان آب

طرز تهیه اشکنه

یک قابلمه بردارید، پیاز‌ها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید. زردچوبه، آرد و شنبلیله خشک را اضافه کرده و با روغن خوب تفت دهید. مقدار روغن باید طوری باشد که آرد حالت گوله گوله پیدا نکند. مواد را نیز قدری تفت دهید که شنبلیله نسوزد.

مقداری آب را کم‌کم به قابلمه اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل شده و یکنواخت شود. مابقی آب را اضافه کرده و مجددا هم بزنید.

سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد کرده و به اشکنه اضافه کنید سپس مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه اشکنه را روی حرارت ملایم با در نیمه باز قرار دهید تا آرد قوام پیدا کرده و سیب زمینی بپزد.

تخم مرغ‌ها را داخل کاسه ریخته و هم بزنید سپس به قابلمه اضافه کرده و مدام هم بزنید تا داخل کل خوراک پخش شود.

وقتی تخم مرغ سفت شد، اشکنه حاضر است. آن را در ظرفی مناسب سرو کرده و با نان تازه و سبزی خوردن نوش جان کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *