آلبالو ترش چه فوایدی دارد
آلبالو ترش گونهای از آلبالو است که نسبت به آلبالوی شیرین، طعم اسیدیتری دارد. این نوع آلبالو بومیِ قارۀ اروپا و آسیا بوده و نام علمی آن Prunus cerasus میباشد که بیشتر برای تهیۀ آب آلبالوی غنی مورد استفاده قرار میگیرد. درخت آلبالو ترش مقداری کوتاهتر از درخت آلبالوی شیرین است.
ارزش غذایی آلبالو ترش
وقتی صحبت از ارزش غذایی میشود، آلبالو ترش منبعی غنی از ویتامینهای A، C و فیبر بوده و حاوی مقدار کمی آهن و کلسیم است. ۱۰۰ گرم آلبالو ترش تنها ۵۰ کالری دارد. این نوع آلبالو نسبت به سایر مواد غذایی حاوی بالاترین مقادیر آنتوسیانین بوده و همچنین مقادیر بالایی از الاجیک اسید و کوئرستین را در خود جای داده است که هر دو از آنتیاکسیدانهای قدرتمند میباشند.
فواید آلبالو ترش
قابلتوجهترین فواید سلامتی آلبالو ترش این این قرارند:
- کاهش التهاب
- پیشگیری از پوکی استخوان
- کاهش سطوح استرس
- کاهش خطر بیماریهای قلبی – عروقی
- بهبود سلامت مغز
- کاهش چاقی
- درمان بیخوابی
- بهبود تراکم استخوان
- ضدسرطان
سطوح بالای آنتوسیانین میتواند به بهبود سلامت مغز از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و رسوب پلاک کمک کند. در همین حال این ترکیب از بروز بیماریهای انحطاط عصبی پیشگیری میکند. طبیعت کمکالری و محتوای مغذی این آلبالوها، آنها را به گزینهای عالی برای بهبود سندرم متابولیک، کاهش چاقی، نقرس و درد عضلانی تبدیل کردهاند.
مطالعات نشان میدهند که این آلبالوها باعث کاهش سطوح هورمونهای استرس شده و به بهبود علائم بیخوابی کمک میکنند. در همین حال آلبالو تـرش به کاهش درد و ناراحتی ناشی از آرتریت، نقرس و سایر مشکلات التهابی کمک میکند. سطوح خوب ویتامین ث به همراه مواد معدنی ضروری همگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از تراکم استخوانها محافظت میکنند.
آلبالو ترش در برابر گیلاس سیاه
- رنگ: رنگ این میوهها ناشی از وجود آنتوسیانین است. آلبالوی ترش که رنگ قرمز تیره و تقریبا مشکی دارد، نسبت به گیلاس سیاه حاوی محتوای آنتوسیانین بسیار بالاتری است.
- سطوح قند: آلبالوی ترش قند کمتری دارد و همین باعث میشود تا گزینهای مناسبتر برای بیماران دیابتی باشد. البته خوردن این نوع آلبالو بعلت طعم ترش قویای که دارد ممکن است برای برخی خوشایند نباشد.
آلبالو ترش در برابر گیلاس شیرین
- خوردن: آلبالوی ترش معمولا به صورت یخزده، خشکشده یا مخلوط در آبمیوهها استفاده میشود، درحالی که گیلاس شیرین را معمولا تازه مصرف میکنند.
- رنگ: آلبالو ترش بعد از یخ زدن یا ذخیره شدن، رنگش را از دست نمیدهد.
- مواد مغذی: آلبالوی ترش منبع مغذیتری است، به ویژه محتوای آنتوسیانین آن.
- فواید: آلبالوی ترش گزینهای بهتر برای کاهش درد و التهاب میباشد.
عوارض جانبی
اگر باردار یا شیرده هستید، اثرات قدرتمند این آلبالو میتواند برای شما خطرناک باشد. به همین دلیل اغلب متخصصین مصرف آن را برای این افراد توصیه نمیکنند. نوشیدن بیش از حد آب آلبالـو ترش نیز ممکن است باعث افزایش وزن و ناراحتی گوارشی گردد.