آشنایی با خواص دانه گیاهی کینوا
کینوا گیاهی با نام علمی Chenopodium Quinoa Qilld که بومی کوه های آند در بولیوی، شیلی و پرو بوده از بهترین دانه های گیاهی است و به عنوان منبع غنی فیبر و پروتئین شناخته می شود .
گیاه کینوا را از اردیبهشت تا مردادماه می توان کشت کرد ، بهترین زمان کشت برای برداشت بهینه مردادماه است . کینوا شبیه به غلات است و مانند آن پخته و مصرف می شود ولی در اصل غلات نیست .
در این بخش از مجله اینترنتی بیرکلیک قصد داریم ناگفته های دانه گیاهی کینوا به همراه خواص و ارزش غذایی آن را بازگو نماییم . همراه ما باشید .
ارزش غذایی دانه گیاهی کینوا
یک فنجان کینوا، ۲۰۰ کالری، ۸ گرم پروتئین، ۵ گرم فیبر، ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن و ۳ درصد از نیاز روزانهبدن به کلسیم رو داراست . کینوا، مس، ویتامین های گروه B، منیزیم، منگنز و فسفر هم دارد . این گیاه دارای خواص ضدالتهابی بوده و مصرف آن به رشد باکتری های مفید توی روده بزرگ کمک می کند . کینوا را پروتئین کامل می دانند چون مقادیر زیادی اسید آمینه ضروری دارد .
خواص دانه گیاهی کینوا
۱ – پروتئین کامل
کینوا برای اینکه تنها گیاهی است که میتواند پروتئین کامل بدن را تامین کند و تمامی آمینواسیدهای مورد نیاز برای حفظ تعادل سلامتی بدن را فراهم آورد بسیار مشهور است. آمینواسیدهای ضروری یکی از مواردی است که بدن نمیتواند خود آن را تولید کند و پروتئین کامل حاوی تمامی این آمینو اسیدهای ضروری است. کینوا ۹ آمینو اسید ضروری وجود دارد که شامل هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین ، ترئونین، تریپتوفان و والین است. بر خلاف سایر غلات، کینوا منبع خوبی از لیزین است . کینوا و سایر غلات سبوسدار همچنین حاوی ۲۵ درصد پروتئین بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده هستند .
۲ – ضد التهاب
دانشمندان هنوز در حال کار بر روی مفاهیم التهاب مزمن بر روی سلامتی بدن هستند. کلینیک مایو، اختلالات خود ایمنی همچون لوپوس و آرتریت روماتوئید ، آسم ، بیماری التهابی روده و بیماری کرون را به عنوان مشکلاتی که در آن التهاب مزمن نقش دارد لیست کرده است. برخی از مواردی که از التهاب مزمن تاثیر میپذیرند نیز ممکن است شامل بیماری قلبی-عروقی و سرطان باشد.
۳ – پایین آوردن کلسترول خون
محتوای خوب فیبر در کینوا میتواند در پایین آوردن سطح کلسترول خون مفید باشد. فیبری که به هضم کمک میکند نیازمند اسیدهای صفراوی است که تقریبا از کلسترول ساخته شدهاند . زمانی که سیستم گوارش شما بهبود مییابد، کبد کلسترول موجود در خون را برای ایجاد اسیدهای صفراوی بیرون میکشد بنابراین سطح کلسترول خون پایین میآید.
۴ – سلامت قلب
پایین آمدن سطح کلسترول خون به معنای داشتن یک قلب سالم است اما کینوا مزایای دیگری نیز برای قلب دارد. مطالعات انجام شده نشان میدهد که کینوا دارای بسیاری از فلاونوئیدهاست که میتواند در مقابل بیماریهای قلبی محافظت کننده باشد. علاوه بر این ، کینوا میتواند اسیدهای چرب تک غیر اشباعی را برای بدن فراهم کند. این اسیدهای چرب شامل اسید چرب امگا ۲ و آلفا لینولنیک اسید است.
۵ – سیستم گوارش
یک فنجان کینوای پخته شده حاوی ۲۱ درصد فیبر است و این موضوع برای روده و سیستم گوارش بسیار عالی است. کینوا همچنین از سایر غلات قابل هضم تر است. همچنین مصرف کینوا، گندم سیاه و جوی دوسر حس سیری بیشتری در اختیار فرد قرار میدهد.
۶ – دیابت و پرفشاری خون
کینوا به خاطر نقش آن در مدیریت دیابت و پرفشاری خون نیز مود مطالعه قرار گرفته است. بر اساس مطالعهای که در مجله غذاهای دارویی به چاپ رسیده است، دانشمندان برزیلی ۱۰ غلات سنتی را مورد مطالعه قرار دادند تا تاثیر آنها بر روی مدیریت دیابت و پرفشاری خون مشخص گردد.آنها دریافتند که کینوا سرشار از آنتی اکسیدانهایی به نام کورستین است و پتانسیل بیشتری برای مدیریت دیابت و پرفشاری خون دارد.
۷ – ضد پیری
کینوا حاوی مواد معدنی فوقالعادهای با خواص آنتیاکسیدانی است مانند منگنز و مس و غیره. علاوه بر این باید بدانید که این دانهها باعث فعال کردن آنزیمی میشوند که به بدن کمک میکند تا با رادیکالهای آزاد مقابله کند. رادیکالهای آزاد به دلیل عواملی مانند استرس، آلودگی، غذاهای نامناسب و غیره وارد بدن شده و باعث پیری سلولها میشوند. با مصرف کینوا شما صاحب صلاحی مطمئن در برابر پیری خواهید شد.
۸ – مقابله با دیابت نوع ۲
مصرف این ماده احساس سیری به فرد میدهد. به همین دلیل توصیه میشود افراد دیابتی از این کربوهیدرات به جای برنج سفید و پاستا استفاده کنند. مصرف این ماده غذایی به همراه سبزیهای تازه و مقدار کمی روغن زیتون یک وعده غذایی کامل بهشمار میآید. در روزنامه گسترش صنعت این ماده در فهرست هشت ماده غذایی که میتواند در کاهش وزن موثر باشد آورده شده است .
۹ – تسکین دردهای میگرنی
سرشار از منیزیم است و به آرامش رگهای خونی کمک میکند. این دانهها همچنین حاوی ریبوفلاوین هستند. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان میدهد که این ویتامین برای مقابله با میگرن موثر است. بعد از مصرف روزانه ۴۰۰ میلیگرم ریبوفلاوین، مدت زمان دردهای میگرنی کاهش پیدا کرده است.
فرآیند پخت کینوا
کینوا خیلی سریع تر از سایر غلات پخته می شود و پخت آن معمولا بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد . میتوان به جای برنج، درون سالاد، سوپ و…استفاده کرد.
مضرات و خطرات حاصل از مصرف کینوا
خطر بسیار اندکی در مورد خوردن کینوا وجود دارد. دانههای کینوا با ساپونین پوشیده شدهاند که مواد شیمیایی هستند که برای محافظت از گیاه در برابر بیماریهای ناشی از قارچها، باکتریها و ویروسها به کار میروند. ساپونین میتواند طعم تلخی داشته باشد بنابراین قبل از پختن کینوا باید آن را به طور کامل زیر آب سرد شستشو داد.برای برخی از افراد، ساپونین میتواند کارهای بیشتری بر روی آنها داشته باشد. این ماده میتواند باعث ایجاد التهاب معده و آسیب به روده کوچک شود. همچنین محتوای غنی کینوا از فیبر ممکن است باعث ایجاد درد شکم گردد.
منبع: بیرکلیک
با سلام وتشکر ازشما خیلی استفاده کردم . لطفا ازدرخواست ایمیل خودداری کنید . مردم با این مورد مشکل دارند . لطفا به حساسیت ها احترام بگذارید با تشکر ازشما این بار من فقط برای رعایت ادب و اطلاع شما اینکار را میکنم .