داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

گیاهان آهن دار در طب سنتی(۲)

اسفناج

اسفناج یکی از بهترین منابع گیاهی آهن محسوب می‌شود، اما باید بدانید این سبزی پرخاصیت دارای مقدار زیادی اگزالات است که می‌تواند جلوی جذب آهن را بگیرد. اگر می‌خواهید از اسفناج به عنوان یک منبع گیاهی آهن استفاده کنید، توصیه می‌شود آن را در غذاهایی مانند آش رشته و خورش آلو استفاده کنید تا قابلیت جذب آهنش بالا برود.

 افراد سرد مزاج نیز باید اسفناج را با ادویه‌های گرم مانند  فلفل میل کنند.

عدس

در هر ۱۰۰ گرم عدس تقریبا سه میلی‌گرم آهن وجود دارد و شما می‌توانید از آن برای جبران کمبود آهن مورد نیاز بدن‌تان، در تهیه‌ی آش‌ها و سوپ‌ها استفاده کنید. برای اینکه میزان جذب آهن موجود در عدس را بالا ببرید، از مواد غذایی حاوی ویتامین C لیموترش و جعفریاستفاده کنید و قبل از پخت، یک شب آن را بخیسانید.  عدس همچنین منبع غنی برای فیبر، پتاسیم و پروتئین محسوب می‌شود.

نخود

نخود سرشار از آهن است و مصرف آن ‌کمبود آهن بدن را جبران می‌کند و باعث بهبود عملکرد مغز  قدرت یادگیری، مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، رفع خستگی و … می‌شود. اگر دچار کمبود آهن شده‌اید، می‌توانید نخودآب را تهیه و میل کنید.

سویا

سویای خام، حاوی‌ ۱۳ میلی ‌گرم آهن است و وقتی پخته می‌شود، مقدار  آهن موجود در آن کاهش می‌یابد. سویا همچنین منبع غنی پروتئین است و می‌توان آن را جایگزین گوشت قرمز کرد.

دانه‌های کنجد

۱۰۰میلی گرم کنجد حدود ۱۰ میلی گرم آهن دارد. این دانه‌های کوچک همچنین دارای اسید فولیک هستندکه ماده‌ای موثر برای خونسازی است. شما می‌توانید دانه‌های کنجد را به انواع غذاها، سالادها و چاشنی‌ها اضافه کنید.

منبع: مجله نیک ونو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *