آشپزیسوپ و آش

طرزتهیه آش عباسعلی مخصوص افطار

آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است .

مواد لازم آش عباسعلی

نخود:  نصف پیمانه
لوبیا چیتی:  نصف پیمانه
لوبیا سفید:  نصف پیمانه
گندم پوست کنده:  ۱/۵ پیمانه
برنج:  نصف پیمانه
عدس:  نصف پیمانه
گوشت دنده گوسفندی:  ۳۰۰ گرم
پیاز درشت برای پیاز داغ:  ۵ عدد
سیر برای سیر داغ:  ۱۰ حبه
نمک و زردچوبه:  به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز:  میزان لازم
نعناع خشک برای نعناع داغ:  به میزان لازم

طرز تهیه آش عباسعلی

این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد.

حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید.

گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد. طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است.

مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید.

منبع: بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *