با خواص و مزایای خربزه تلخ بیشتر آشنا شویم!
خربزه تلخ چیست ؟ آیا تا به حال آن را امتحان کردهاید؟ خربزه تلخ (به انگلیسی: Bitter Melon) که با نام کارلا نیز شناخته میشود، نوعی گیاه بوده و از خانوادهی کدوها میباشد. همانطور که از نامش پیداست، این گیاه طعم بسیار تلخی دارد، اما از طرفی دیگر خواص آن بسیار فوقالعاده و جذاب هستند. شاید بتوان گفت بهترین خاصیت خربزه تلخ، پایین آوردن قند خون باشد که به آن لقب انسولین گیاهی را دادهاند. در این نوشتار به بررسی ۱۰ خاصیت این گیاه خواهیم پرداخت. لطفا با عطارباشی همراه باشید.
انسولین گیاهی
برخی از مطالعات نشان دادهاند که خربزه تلخ قند خون را از طریق افزایش سوخت و ساز گلوکز کاهش میدهد. برای دریافت چنین فایدهای، کمی خربزه تلخ و چند قطعه یخ را داخل مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید تا مایعی نرم حاصل شود. سپس برای اضافه کردن طعم به این ترکیب کمی عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید. روزی یک فنجان از این ترکیب را بنوشید. قبل از اینکه هر گونه تغییری در رژیم غذاییتان اعمال کنید، حتما با پزشکتان مشورت کنید. اگر درد شکم، اسهال، یا تب داشتید، مصرف این ترکیب را متوقف کنید. قند خونتان را به طور منظم تحت کنترل داشته باشید و در صورت لزوم با کمک پزشکتان داروها را تعدیل کنید.
نابود کردن سنگ کلیه
سنگ کلیه یک بیماری بینهایت دردناک است. خربزه تلخ میتواند به طور طبیعی سنگها را خرد کند و بدن را از شر آنها خلاص کند. خربزه تلخ مقدار اسید موجود در بدن را که به تولید سنگهای دردناک کلیه کمک میکنند، کاهش میدهد. مقداری پودر خربزه تلخ را با آب مخلوط کنید و چای مفیدی تهیه کنید. این چای دارای عطر و طعم فوقالعادهای است و با کمال شگفتی نیازی نیست که آن را شیرین کنید.
پایین آوردن کلسترول
خربزه تلخ به پایین آمدن سطح کلسترل خطرناک کمک میکند. کاهش کلسترول به طور قابلتوجهی حملات قلبی، بیماریهای قلبی، و سکتهی مغزی را کاهش میدهد. علاوه بر این، خربزه تلخ برای جلوگیری از ریسکهایی که در برابر سلامتیتان قرار دارند، به طور کاملا طبیعی روی بدن کار میکند. کلسترول بالا را تنها میتوانید با آزمایش خون تشخیص بدهید.
مبارزه با سرطان لوزالمعده
یکی از شگفتانگیزترین مزایایی که خربزه تلخ برای سلامتی دارد، خاصیت ضد سرطان بودن آن است. ثابت شدهاست که خربزه تلخ در تولید گلوکز اختلال ایجاد میکند، و به طور بالقوه رشد سلولهای سرطانی پانکراس (لوزالمعده) را مهار میکند. آب خربزه تلخ را در ترکیب با آب گوجهفرنگی، یا تکههای موز یا یخ خرد شده امتحان کنید تا هم در مصرف آن تنوع به خرج دهید و هم فوایدی را که برای سلامتی دارد به طور کامل درو کنید. خربزه تلخ همچنین ممکن است دیگر سلولهای سرطانی را در کبد، رودهی بزرگ، پستان و پروستات از بین ببرد.
مفید برای پوست
مواد غذایی یا نوشیدنیهای تهیه شده از خربزه تلخ برای پوست نیز فوایدی دارد. گفته میشود که مصرف خربزه تلخ به طور منظم، باعث درخشان شدن پوست میشود و در درمان آکنه، پسوریازیس و اگزما مفید است. با مصرف خربزه تلخ، تسکین طبیعی و آرامشبخشی را تجربه کنید. سوپ خربزه تلخ را برای رهایی از هر یک از این اختلالات پوستی یا برای داشتن پوست زیباتر امتحان کنید. علاوه بر اینها، خربزه تلخ یک عامل تصفیهی خون است.
کمک به کاهش وزن
خربزه تلخ نیز مانند بسیاری از سایر گیاهان کالری بسیار پایینی دارد و سیرکننده است. با مصرف خربزه تلخ میتوانید وزنتان را کم کنید یا وزن مناسبتان را حفظ کنید. همان خواصی که از بدن در برابر دیابت نوع دوم محافظت میکند، در کاهش وزن و حفظ وزن مناسب نیز موثر است. خربزه تلخ میزان فراوانی از مواد مغذی دارد، و این دلیل دیگری است بر فایدهای که در روند کاهش وزن دارد.
تقویت کبد
مصرف منظم نوشیدنی تهیه شده از خربزه تلخ، چندین و چند فایده برای کبد و به طور کلی بدن دارد. این نوشیدنی به فرآیند هضم غذا کمک میکند، عملکرد کیسه صفرا را بهبود میدهد، و باعث کاهش احتباس مایعات میشود. با استفاده از این داروی مقوی کبد، میتوانید از شر سیروز کبدی، هپاتیت، و یبوست خلاص شوید. نوشیدنی خربزه تلخ را دست کم یک بار در روز بنوشید تا از مزایای آن بهرهمند شوید. مصرف این نوشیدنی همچنین به کاهش وزن کمک میکند، و میتواند علائم و نشانههای سندروم رودهی تحریکپذیر را کاهش دهد.
*میتوانید آب خربزه تلخ را به تنهایی بنوشید یا با اضافه کردن میوههای دیگری یک اسموتی برای خودتان آماده کنید.
هضم بهتر کربوهیدرات
این یکی برای کسانی که مبتلا به دیابت نوع دوم هستند، فایدهی پراهمیتی است. کربوهیدراتها تبدیل به قند میشوند و خربزه تلخ قند را میسوزاند. سوخت و ساز سریعتر کربوهیدراتها به این معنا است که چربی کمتری در بدن ذخیره میشود و همین به نوبهی خود منجر به از دست دادن وزن، و حفظ وزن مناسب میشود. هضم درست کربوهیدراتها نیز به رشد و توسعهی عضلات کمک میکند. خربزه تلخ را به روش تفت روغن داغ طبخ کنید و از فواید بینظیر آن برخوردار شوید.
منبع ویتامین کا
ویتامین K نقش مهمی در سلامت استخوانها و لخته شدن خون دارد و یک ضد التهاب است. کسانی که مبتلا به ورم مفاصل (آرتریت) هستند، میتوانند کم شدن درد و التهاب در مفاصل را از طریق افزایش ویتامین K تجربه کنند. اضافه کردن بیتر ملون به برنامهی غذاییتان، نیاز تغذیهای روزانهی بدنتان را به ویتامین K تامین میکند. همچنین، خربزه تلخ منبع فوقالعادهی فیبر غذایی است.
تقویت سیستم ایمنی
داشتن یک سیستم ایمنی سالم برای دفع عفونتها و بیماریها حیاتی است. خربزه تلخ را به برنامهی غذاییتان اضافه کنید تا از مزایایی که برای سلامتی دارد بهرهمند شوید. سرماخوردگیتان را فورا متوقف کنید یا از بروز آن جلوگیری کنید و در عین حال به سلامت دستگاه گوارشتان کمک کنید. از آلرژی غذایی جلوگیری کنید یا آن را محدود کنید، و از شر عفونت مخمر به طور طبیعی خلاص شوید. یکی دیگر از فواید بیتر ملون این است که رفلاکس اسید و سوء هاضمه را تسکین میدهد.