افزایش خطر ابتلا به اسهال مسافران با کاهش اسید معده
افزایش خطر ابتلا به اسهال مسافران با کاهش اسید معده
بهطور کلی، بعضی از افراد بیشتر مستعد ابتلا به بیماری اسهال مسافران (اسهال در سفر) هستند، اما هنوز روشن نشده است که این مساله چه علتی دارد. ممکن است که شما غذای یکسانی را با گروهی از افراد دیگر بخورید، اما فقط چند نفر به این بیماری مبتلا شوند.
البته عوامل مهمی در این زمینه تاثیرگذار هستند. اسید معده، اولین مکانیسم دفاعی بدن ما در مقابل ارگانیسمهایی است که وارد دستگاه گوارش ما میشوند. بنابراین، کمبود میزان اسید معده معمولا باعث میشود که افراد بهراحتی به بیماری اسهال در سفر مبتلا شوند. افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای روده مانند بیماری کرون یا ایدز نیز میتوانند بیشتر از دیگران نسبت به بعضی از ارگانیسمها حساس باشند و به بیماری اسهال در سفر مبتلا شوند.
در اکثر موارد، این بیماری به عفونتهای باکتریایی ارتباط دارد. درواقع، حدود ۹۰ درصد از موارد ابتلا به بیماری اسهال در سفر بهعلت باکتریها اتفاق میافتند. enterotoxigenic E. coli (ETEC)، گونه شایعی از باکتریها است که سم مخربی برای روده تولید میکند و بهعنوان مهمترین علت ابتلا به بیماری اسهال در سفر شناخته میشود. عوامل دیگر عبارتاند از سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، ویبریو و باکتریهای دیگری که کمتر شیوع دارند.
منبع: سلامتیسم