تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

نکات تغذیه ای نوروز برای بیماران

دیابتی ها

افراد در دید و بازدید عید نوروز باید با برنامه ریزی در مصرف خوراکی ها اول از بین میوه ها خیار مصرف کنند چرا که این میوه کم کالری است . مصرف چای بدون قند منعی ندارد اما افراد باید سعی کنند که در مصرف شیرینی نیز زیاده روی نکنند. دیابتی ها باید در ایام نوروز از نظر تغذیه ای بیش از سایرین مراعات کنند این در حالی است که برخی از بیماران دیابتی بیماری خود را نزد بستگان خود پنهان کرده و پنهان کردن این موضوع موجب زیاده روی در مصرف برخی از مواد غذایی می شود که برای آنها مضر است.

بیماری قلبی

یکی از الویت های غذایی بیماران قلبی دریافت وعده های (اصلی و میان وعده) روزانه به طور منظم می باشد که بی نظمی در خوردن و مشکلات به دنبال آن خود می تواند فشار اضافی به عملکرد قلب وارد کند. توصیه بر این است که صبحانه به عنوان اولین و مهم ترین وعده روزانه مدنظر قرار گیرد و درحد متعادل و مناسب میل شود که خود مانع پرخوری در طول روز می شود. وعده شام تا حدامکان سبک و مختصر( انواع سالاد سبزیجات با آبلیمو و روغن زیتون/ سوپ سبزیجات و شیر و خرما/ ماست و خیار و گردو/ ترکیب ماست و میوه های طبیعی) میل شود که افراد خواب خوب و آرامی نیز داشته باشند. برای میان وعده ها توصیه به مصرف آجیل خام و بدون نمک و مغزها، میوه های تازه و برگه ها، شیرینی های خامه ای و تر وانواع شکلات ها و کیک و آجیل شور و در مقدار زیاد درهر دیدوبازدید بپرهیزید.

یبوست

نداشتن تحرک، عدم دریافت مایعات کافی، عدم دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی، غذاهای پرچرب و سرخ کردنی، عدم دفع به موقع مدفوع، مصرف برخی داروها و مصرف زیاد کلسیم می تواند در نوروز یبوست ایجاد کند. اولین و ساده ترین راهکار مبارزه با یبوست ایجاد کند. اولین و ساده ترین راهکار مبارزه با یبوست مطمئنا همان مصرف به اندازه (۸ تا ۱۲لیوان) و البته منظم آب است. از غذاهای آبدار مثل سوپ، آش، میوه های آبدار، سبزی های آبدار (مثل خیار و گوجه فرنگی و کاهو) استفاده نمایید.

منبع: ماهنامه دنیای تغذیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *