داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

روش هایی برای پیشگیری از بواسیر با طب سنتی

بواسیر یا هموروئید نوعی بیماری است که در آن رگ های مربوط به مجرای مقعدی متورم شده و مشکل ساز میشوند. بواسیر در ۲ نوع داخلی و خارجی وجود داشته و علت بروز آنها به طور کامل مشخص نیست اما عواملی مانند یبوست میتوانند در شدت این عارضه موثر باشند. در اغلب مواقع بواسیر دردناک بوده و با خونریزی مقعدی همراه است. برای پیشگیری از این عارضه نکاتی وجود دارند که با رعایت آنها می توانید خطر ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی از خود دور کنید. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

بواسیر

فیبر دریافت کنید

بواسیر بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که دفع مدفوع غیرمعمول یا گهگاه دارند. یکی از آسان‌ترین و طبیعی‌ترین راه‌ها برای منظم کردن دفع مدفوع این است که از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌ها فیبر کافی را جذب بدن خود کنید.
افزودن فیبر به رژیم غذایی از توصیه‌های همگانی هم پزشک‌های خانواده و هم متخصص‌های بیماری‌های گوارشی است. جذب فیبر فراوان ممکن است گاز معده را افزایش دهد، اما این گاز معده کمترین هزینه‌ای است که برای بهره‌برداری از مزیت فیبرها می‌توان متحمل شد. درنتیجه برای جلوگیری از هموروئیدها توصیه می‌شود که روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنید. از منابع غذایی ارزشمند فیبر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
حبوبات که می‌توان برای نمونه به لپه، عدس، لوبیای سیاه، لوبیای لیما و لوبیای پخته اشاره کرد.
غلات سبوس‌دار که می‌توان برای نمونه به جو، سبوس، جو دو سر و برنج قهوه‌ای اشاره کرد.
سبزی‌ها که می‌توان برای نمونه به کنگر فرنگی، نخود سبز، کلم بروکلی و کلم بروکسل اشاره کرد.

میوه‌ها که می‌توان برای نمونه به تمشک، گلابی، سیب و موز اشاره کرد.

تامین آب بدن

این روش جلوگیری از هموروئید آسان و ارزان است، اما متاسفانه تنها تعداد معدودی از افراد از این روش استفاده می‌کنند. برای داشتن دفع مدفوع سالم علاوه بر اتخاذ یک رژیم غذایی سرشار از فیبر نوشیدن مایعات کافی نیز از عناصر کلیدی محسوب می‌شود. نوشیدن آب کافی به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند و درنتیجه فشار آوردن حین دفع مدفوع را کاهش می‌دهد. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در طول روز نه‌تنها حرکت نرم و روان دستگاه گوارشی شما را حفظ می‌کند، بلکه به کل بدن شما هم سود می‌رساند.

افزایش فعالیت بدنی

ورزش و بواسیر یک رابطه عشق-نفرت باهم دارند. ورزش به منظم‌تر نگه‌داشتن روده بزرگ کمک می‌کند. با وجود این، انجام فعالیت‌هایی که فشار شکمی را افزایش می‌دهند (مانند بلند کردن وزنه) می‌تواند باعث شکل‌گیری هموروئیدها شوند. فعال ماندن باعث کاهش زمان نشستن و همچنین فشار وارده بر رگ‌های درون مقعد یا راست‌روده می‌شود. اگر سابقه هموروئیدهای شدید دارید، توصیه می‌شود که برای جلوگیری از عود کردن هموروئیدها کلا از بلند کردن وزنه‌های سنگین و دیگر فعالیت‌های توان‌فرسا خودداری کنید و در عوض ورزش‌های متعادل‌تری همچون یوگا، شنا و پیاده‌روی را انجام دهید.

با احتیاط ملین مصرف کنید

وقتی‌که دچار یبوست شدید، بعضی از مکمل‌های فیبری، مخصوصا کپسول پسیلیوم می‌توانند به منظم‌تر کردن رفع مدفوع کمک کنند و درنتیجه از هموروئیدهای دردناک جلوگیری کنند. در مورد ملین‌ها باید گفت که تنها ملین‌های مناسب می‌توانند به شما کمک کنند. سالم‌ترین ملین‌ها آن‌هایی ‌ هستند که به جای تحریک یا شبیه‌سازی فعالیت‌های فیزیولوژیکی، هماهنگ با بدن شما کار می‌کنند.
بعضی از ملین‌ها با تحریک انقباض روده‌ای به حرکت محتویات درون روده کمک می‌کنند. چنین چیزی ممکن است فشارهای هموروئیدی را افزایش دهد و باعث تشدید علائم شود. برای جلوگیری از هموروئیدها یا درمان هموروئیدهایی که فعال هستند، ملین‌های اسمزی توصیه می‌شود که به‌آسانی میزان آب درون روده را افزایش و یبوست را کاهش می‌دهند.

تعویق در اجابت مزاج ممنوع

زمانی که احساس اجابت مزاج کردید فورا برای تخلیه روده خود اقدام کنید. این یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از هموروئیدها است. زمانی که بدنتان به شما هشدار می‌دهد، اگر از او پیروی کنید، احتمال بروز مشکل کمتر می‌شود. زمانی که احساس اجابت مزاج در شما شکل گرفت، اگر به آن پاسخ مثبت ندهید و منتظر بمانید امکان زور زدن حین اجابت مزاج و درنتیجه ابتلا به هموروئیدها افزایش می‌یابد.

از زور زدن اجتناب کنید

زور زدن و واردکردن فشار روی رگ‌های موجود در مقعد یکی از مرسوم‌ترین دلایل بواسیر های دردناک و خون‌آلود است. در بعضی از موارد، این هموروئید دردناک و خون‌آلود به هنگام اجابت مزاج و فشار آوردن بیش‌ از اندازه به مقعد رخ می‌دهد. دیگر موقعیت‌ها نیز باعث متحمل شدن فشار زیاد به مقعد می‌شود که برای نمونه می‌توان به بلند کردن اشیاء سنگین، سرفه مزمن یا حتی بارداری اشاره کرد. به‌طورکلی برای جلوگیری از بواسیر مراقب فشار آوردن به روده‌های خود باشید یا تا حد امکان از زور زدن خودداری کنید.

منبع: سلامت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *