دستور طبخ خورش مسمای مرغ و آلو
در این قسمت از آشپزی عطارباشی طرز تهیه آلو مسما که یک غذای بسیار خوشمزه گیلانی است را خواهید آموخت. آلو مسما غذايی گيلاني و بسيار خوشمزه است که پختن آن را به همه شما عزیزان توصيه مي كنیم.
مواد لازم خورش مسمای مرغ و آلو
مرغ نیم کیلو
شکر 1 قاشق
آلو بخارا 20 تا 25 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
دارچین 1 قاشق چایخوری
زعفران حل شده 1 استکان
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
طرز تهیه خورش مسما مرغ و آلو
آلوها را 2 ساعت قبل از شروع به آشپزی خیس کنید.
پیازها را بسیار ریز و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز ها را در آن تفت دهید تا کمی نرم شوند. مرغ را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید. هنگامی که رنگ مرغها از خامی برگشت، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید. سپس زعفران را افزوده و هم بزنید.
وقتی مواد خوب با مرغ آمیخته شدند، 1 و 1/2 لیوان آب جوش روی مرغ بریزید و اجازه دهید تا خوب بجوشد. آلوها را در مرغ بریزید و حرارت را بسیار کم کنید تا خورش خوب جا بیفتد. 2 یا 3 ساعت برای جا افتادن وقت لازم است. پس از این مدت دارچین و یک قاشق شکر را اضافه کنید و خورش را هم بزنید. کمی بعد زیر قابلمه را خاموش کنید.
نکته:
این خورش به هیچ عنوان به رب گوجه فرنگی نیاز ندارد و ادویه اصلی آن زعفران و دارچین است.