داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

مازو و خواص و ویژگی های آن

مازو درختی بسیار بزرگ می باشد که به دلیل جثه اش در برخی اماکن خاص وجود دارد ، مازو دو نوع است : سبز ، شاداب ، کوچک حجم ، دندانه دار و بی سوراخ که آن را مازوی سبز هم می گویند . در ادامه مطلب می خواهیم با نوع دوم مـازو و خواص میوه آن آشنا شویم ، با عطارباشی همراه باشید.

 

نوع دوم صاف و سبک و دارای سوراخ است .
مازوی خوب آن است که کال ،سنگین وزن و سخت باشد . مازوی زرد و سست و سبک قوتش کم است و بر اخگر نهی می سوزد .

سرد و خشک

خاصیت

بسیار قبض و رطوبت ها را از جریان باز می دارد و گوهر سرد خاکی دارد .

آرایش

آب و آب پز مازو رنگ مشک مو است .

زخم و قرحه

با سرکه بر ( بیماری ویروسی ) مالند قوبا را از بین می برد .
سائیده مازو را بر گوشت سست و زائد پاشند می گدازد .

سر

رطوبت های تباه را به زبان و لثه نمی دهد . داروی زخم دهان و به ویژه اگر با سرکه باشد در شفا دادن زخم دهان کودکان بسیار سودمند است و اگر بر دندان کرم خورده بگذارند سود می بینند .

اندام های راننده

سائیده مازو را در آب حل کنند و بخورند علاج زخم روده و اسهال همیشگی است و اگر با غذا مخلوط کنند باز در علاج اسهال مزمن مفید است.

منبع: آکاایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *