روغن هاعطارباشی و طب سنتینکته های عطارباشی

خواص روغن آووکادو

همانند بسیاری از میوه ها که روغن آنها خواص فراوانی دارد، از روغن آووکادو نیز استفاده های بی شماری می شود. یکی از خصوصیت ها مهم روغن آووکادو این است که حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین E و چربی های اشباع نشده می باشد که تاثیر بی نظیری برای سلامت بدن و شادابی پوست دارد. در ادامه مطلب می خواهیم به خواص اعجاب انگیز روغن آووکادو بپردازیم، با عطار باشی همراه باشید.

خواص مصرف آووکادو

پژوهشگران و متخصصان تغذیه در سراسر دنیا، خواص و مزایای بسیار زیادی را برای آووکادو ذکر کرده‌اند که ما در اینجا ۶ مورد از مهم‌ترین آنها را برایتان توضیح می‌دهیم:

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم آووکادو می‌تواند تا حد قابل ملاحظه‌ای خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

پژوهشگران می‌گویند که ترکیبات موجود در آووکادو می‌تواند سلول‌های پیش‌سرطانی و سرطانی که عامل ابتلا به سرطان دهان هستند را از بین ببرند.

آووکادو هم مانند روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگ‌ترین عوامل پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان محسوب می‌شود.

آووکادو حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش دهند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کنند.

اضافه کردن آووکادو به سالاد باعث می‌شود که مواد مغذی موجود در سبزیجات سالاد ۵ برابر سریع‌تر و بیشتر جذب بدن شما شود.

سطح بالای فولات موجود در این میوه می‌تواند خطر سکته قلبی را در افراد مستعد کاهش

روغن آووکادو و لاغری

روغن آووکادو روغنی غلیظ و سرشار از مواد مغذی بوده و مصرف آن باعث کاهش اشتها و سیری طولانی مدت می شود. این روغن حاوی میزان بالای اسید اولئیک است که باعث می شود بخشی از مغز که فرمان احساس سیری را صادر می‌کند، فعال شود. هر چه شما بیشتر احساس سیری داشته باشید طبیعتاً کمتر به سوی خوراکی‌های مختلف گرایش پیدا می‌کنید و دریافت کالری‌های کمتر به لاغری و زیبایی اندام شما منجر می‌شود. بدین ترتیب می توان چنین نتیجه گرفت که روغن آووکادو می تواند به انسان برای کاهش وزن بیشتر کمک کند، به ویژه زمانی که با یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم همراه شود.

افزایش جذب مواد مغذی با روغن آووکادو

کارتنوئیدها ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که از اعضای مختلف بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کنند. برای مثال با مراقبت از پوست در مقابل آسیب های محیطی از ایجاد خطوط ریز پوستی، چین و چروک صورت و سایر علائم پیری زودرس جلوگیری نموده و با افزایش میزان تراکم و ضخامت پوست، ظاهر کلی پوست را بهبود می بخشند.

کارتنوئیدهای محلول در چربی برای جذب شدن توسط بدن به چربی های خوراکی متکی هستند. این در حالی است که بسیاری از مواد غذایی حاوی کارتنوئید، چربی کمی دارند و در نتیجه کارتنوئید موجود در آنها جذب نمی شود. آووکادو حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع و نیز میزان زیادی کارتنوئید است.

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۵ در مجله تغذیه به چاپ رسید روغن آووکادو جذب کارتنوئیدهای موجود در مواد غذایی را افزایش می دهد. در این مطالعه مشخص شد میزان آلفا کاروتن، بتا کاروتن و لوتئینی که از طریق خوردن یک سالاد حاوی روغن آووکادو جذب می شود ۱۵ برابر سالادی است که بدون استفاده از روغن آووکادو تهیه شده باشد.

بهبود هضم غذا

سوزش قلب به حالتی اطلاق می شود که اسید معده وارد مری شده و موجب سوزش بافت این بخش از دستگاه گوارش می‌شود و با احساس سوزش در قفسه سینه همراه است. اگر به طور مکرر دچار سوزش قلب می شوید یا از نفخ و گاز معده شدید و غیر عادی رنج می برید و یا به سادگی خسته شده و احساس بی حالی می کنید، احتمالا سیستم گوارش ضعیف شما مقصر است. برای حل این مشکل به غذاهای خود روغن آووکادو اضافه کنید. ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن آووکادو همگی به دستگاه گوارش برای هضم بهتر و موثرتر مواد غذایی کمک می کنند. هرچند روغن آووکادو این مشکل را یک شبه حل نمی کند اما احتمالا از اینکه چقدر سریع وضعیت گوارش تان بهتر شده و انرژی بیشتری دارید شگفت زده خواهید شد.

دفع سموم بدن

یکی از خواص روغن آووکادو دفع سموم بدن می باشد. این روغن گیاهی سرشار از کلروفیل است؛ کلروفیل منبعی طبیعی از منیزیم بوده و یکی از بهترین مواد طبیعی شناخته شده برای از بین بردن فلزات سنگین مانند جیوه و سرب از کبد، کلیه، مغز و دیگر اعضای بدن می باشد. هر مولکول کلروفیل دارای یک یون منیزیم در هسته خود است؛ زمانی که کلروفیل وارد یک محیط اسیدی مانند بدن انسان می شود، این یون منیزیم آزاد می گردد. در غیاب یون منیزیم، مولکول کلروفیل ناقص به منظور پر کردن جای خالی منیزیم، سایر یون های فلزی را جذب می کند. بدین ترتیب عنصری را که قبلا سمی بوده بی ضرر کرده و از طریق روده از بدن خارج می کند.

خواص روغن آووکادو بر پوست

تسکین پوست آفتاب سوخته

بر اساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسید، آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C، ویتامین E، فلاونوئیدها و اسیدهای فنلی نقش اصلی را در مبارزه با رادیکال های آزاد که عامل اصلی بروز عوارض پوستی هستند، بازی می کنند. یکی از عوارض و آسیب های پوستی، آفتاب سوختگی است که ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در روغن آووکادو می توانند به تسکین بهبود آفتاب سوختگی کمک کنند. علاوه بر آنتی اکسیدان ها، خاصیت مرطوب کنندگی روغن آووکادو نیز در تسکین پوست آفتاب سوخته موثر است.

روغن آووکادو و افزایش تولید کلاژن

روغن آووکادو حاوی نوعی استروئید طبیعی به نام «استرولین» است که می تواند به افزایش تولید کلاژن کمک کرده، پوست را نرم و لطیف کند و لکه های پوستی ناشی از افزایش سن را کمرنگ کند. روغن آووکادو همچنین سرشار از لسیتین است؛ لسیتین نوعی چربی است که به دریافت مستقیم مواد مغذی از جریان خون و تغذیه لایه های عمیق تر پوست کمک می کند.

به عنوان یک نرم کننده

روغن آووکادو بر خلاف سایر روغن ها می تواند به عمق پوست نفوذ کرده و دستیابی سریع تر به نتایج دلخواه را تسهیل کند. روغـن آووکادو به نرم شدن و هیدارته شدن پوست کمک می کند. یکی از خواص شگفت انگیز روغـن آووکادو مرطوب کنندگی آن است که با پیشگیری از خشک شدن پوست، به پوست این امکان را می دهد که برای مدت زمان طولانی تری هیدراته بماند. هرچند روغـن آووکادو تقریبا بر روی همه پوست ها عملکرد خوب و قابل قبولی دارد اما احتمالا افرادی که پوست خشک دارند به نتایج بهتری دست پیدا می کنند.

خواص روغن آووکادو برای مو

روغـن آووکادو به راحتی جذب مو و پوست سر می شود. روغـن آووکادو دارای خاصیت مرطوب کنندگی طبیعی است که به افزایش و حفظ رطوبت مو کمک می کند و به همین دلیل برای مرطوب کردن موهای خشک، شکننده و آسیب دیده مناسب است. روغـن آووکادو همچنین ماده ای عالی برای تقویت، نرم کنندگی عمیق و افزایش درخشندگی موها است.

البته اگر به دنبال ماده ای طبیعی برای افزایش رشد موهای خود هستید از روغـن آووکادو استفاده نکنید، زیرا هر چند این روغن گیاهی سرشار از چربی های سالم اشباع نشده است و به همین دلیل به نرمی و رطوبت موها کمک بسیار می کند، اما میزان سایر مواد مغذی موجود در آن که می توانند به رشد موها کمک کنند چندان قابل توجه نیست.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *