داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهینکته های عطارباشی

خواص طبي انچوچک

 آيا تا به حال گلابي وحشي ديده‌ايد؟ طعم آن را چشيده‌ايد؟ هماني که اين روزها کيلويي 3000 تا 5000 تومان به فروش مي‌رسد و هر عدد آن به اندازه يک آلو و به رنگ زرد است و ظاهر و طعم متفاوت، اما بافت مشابه با گلابي يا همان امرود (شاه ميوه) دارد و برخلاف گلابي به صورت خوشه‌اي بوده و هر هفت تا هشت عدد آن روي يک خوشه سوار است.

اين ميوه را اگر ببينيد و به شما معرفي نشود، هيچ گاه نخواهيد فهميد که گونه اي از گلابي است، اما چه ارتباطي ميان گلابي وحشي با انچوچک وجود دارد و چرا مي گوييم انچوچک ناسزا نيست؟

  گلابي وحشي سه گونه مهم دارد که انچوچک يکي از انواع آن است و رويشگاه طبيعي آن استان فارس، کهگيلويه و بويراحمد و لرستان است. به ميوه و دانه اين نوع گلابي جنگلي، انچوچک يا انجوجک مي گويند.
طول درخت اين ميوه گاهي به هفت تا هشت متر مي رسد و با آن که ميوه آن قابليت استفاده ندارد؛ ولي تخم آن را جمع آوري و از آن استفاده دارويي مي شود.
براي اين کار ميوه را زير خاک مدفون کرده و پس از آن که پوسيد، تخم هاي آن را بيرون آورده و پس از شستن به صورت خام يا بو داده به فروش مي رسد.
دانه هاي انچوچک، مغز سفيد با پوستي قهوه اي رنگ و سخت دارد و شبيه به بادام يا مغز زردآلو با طعمي مشابه و تقريبا شبيه دانه هاي گلابي وحشي موجود در بازار است. وقتي آن را بو دهند، بسيار خوشمزه شده و در گذشته با نام بادام جنگلي، يکي از اجزاي ثابت آجيل بود و خاصيت مغزهاي گياهي را دارد.

rdev_raz-shafa-131-%d8%b3%d9%be%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86

خواص طبي انچوچک

اين دانه طبيعت معتدل دارد و براساس تحقيقات انجام شده، در طب سنتي از خواص درماني آن براي نرم کردن سينه، آرامش اعصاب، افزايش ادرار بيماران، افزايش نيروي جنسي و جسمي، تقويت عمومي بدن، افزايش وزن و قاعده آوري استفاده مي شده است و در عربستان بذر سياه گلابي وحشي کاربرد زيادي دارد. لازم است بدانيد براساس لغت نامه دهخدا، انچوچک به دليل آن که نوعي ميوه با جثه کوچک است، از نظر لغوي نيز به معناي ريز و کوچک معنا شده است و کنايه از آدمي است که به لحاظ جسمي يا قابليتي کوچک باشد. در نتيجه انچوچک فحش يا کلمه اي با معني و مفهوم ناروا نيست.
اين را هم بدانيد نوعي گلابي وحشي در جنگل هاي گيلان وجود دارد که به لهجه گيلکي به اربه خوج يا سنگ خوج معروف است و ميوه اي سخت با طعم ترش و شيرين است که از آن مربايي تهيه مي کنند که خوردن آن با خامه و سرشير خالي از لطف نيست. هم اکنون اطلاعات اندکي در مورد خواص تغذيه اي و درماني گلابي وحشي وجود دارد، اما لازم است بدانيد گلابي جنگلي به دليل آن که يکي از گونه هاي گلابي است، خواص تغذيه اي و درماني آن را دارد.
اين ميوه طبيعت سرد و خشک داشته و ملين مزاج و مقوي قلب، معده و کبد است. سرشار از ويتامين C بوده و تانن و پتاسيم آن پايين آورنده اسيد اوريک و فشار خون بالا بوده و براي نقرسي ها مفيد است.

منبع: آریا نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *