آشپزیسالاد و سس

طرز تهیه سالاد رژیمی با لبو

دستور تهیه سالاد لبو، سالادی سبک و خوشمزه برای شب یلدا به شرح زیر است.

مواد لازم طرز تهیه سالاد رژیمی با لبو

چغندر متوسط دو عدد یا ۳۰۰ گرم
كلم سفید سه پیمانه
كلم بروكسل و انار از هر کدام یك پیمانه

طرز تهیه سالاد رژیمی با لبو

چغندر را با مقداری آب بپزید، سپس قالب زده یا به صورت نواری برش دهید و با كلم‌های خردشده و انار مخلوط كرده، سپس سرو كنید.

مواد لازم برای سس

سركه بالزامیك:  نصف پیمانه
شكر:  یك قاشق چایخوری
فلفل سیاه كوبیده:  نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون:  نصف پیمانه
نمک: به میزان لازم

طرز تهیه سس

برای تهیه سس تمام مواد را مخلوط كرده و هم بزنید.

خواص لبو

لبو پاک کننده عالی است و می‌تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه می‌کند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز می‌کند و ورم آن را فرو می‌نشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان‌درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می‌شود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد می‌توانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

منبع: پزشکین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *