شربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

چای ریحان

ریحان را می توان گیاهی طعم دهنده ، بادشکن و معطر دانست که به عنوان چاشنی در انواع غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. گیاه ریحان به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی مفیدش اثر بخشی بسیار زیادی برای مشکلات گوارشی دارد و همچنین برای کاهش ورم کلیه درمانگر قوی ای می باشد. چای ریحان هم از خواص بی نظیری برخوردار است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

برگ‌های این گیاه، بیضی شکل و ساقه آن دارای کرک است و گل‌های آن، به رنگ سفید یا مایل به قرمز است.

در بسیاری از نقاط برای تهیه غذا، از این گیاه معطر استفاده‌های فراوانی می‌شود.

بهترین شرایط آب و هوایی برای این گیاه، آب و هوای گرم و آفتابی است.

ریحان سرشار از ویتامین K ، آهن، کلسیم و دیگر مواد مغذی است و دارای خواص آرام‌بخش، ادرارآور و ضدعفونی کننده می‌باشد.

در اکثر نقاط دنیا، از ریحان برای درمان مشکلات شکمی و تنفسی استفاده می‌شود.

 چای ریحان باعث فع بی‌اشتهایی، درمان اسهال، نفخ و زخم معده از خواص برجسته چای معطر ریحان است.

ریحان گیاهی است معطر که ارتفاع آن به ۲۰ تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد.

طرز تهیه چای ریحان

یک یا ۲ قاشق ریحان خرد شده را درون یک فنجان آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خوب دم بکشد و پس از هر وعده غذایی ۲ یا ۳ فنجان از آن را میل کنید.

فواید و خواص درمانی ریحان

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :

ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا ۱ فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.

ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی ۵۰ گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.

دم کرده ی ۵۰ گرم ریحان که با عسل  شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم  نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی  حتماً از ریحان استفاده کنید.

دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم کلیه  و ترشحات زنانگی مفید است.

ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.

اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی

سیر  و پیاز  را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.

ریحان میکروب اسهال و وبا  را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.

به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند زگیل  را درمان کند.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *