آبگوشت بزباش

طرز تهیه آبگوشت بزباش

ایرانی‌ها آبگوشت را به شیوه‌های مختلفی می‌پزند. اراکی‌ها آبگوشت کشک درست می‌کنند، کرمانی‌ها با کشک و سیری که به گوشت اضافه می‌کنند، آبگوشت بزقرمه آماده می‌کنند و همدانی‌ها، آبگوشت بزباش را سر سفره مهمانان‌شان می‌گذارند. ما در ادامه مطلب، طرز تهیه آبگوشت بزباش را به شما آموزش می‌دهیم. آبگوشتی که می‌گویند حتی مردم ارمنستان هم هوادار طعم خاصش هستند.

مواد لازم

  • گوشت گردن: نیم کیلو
  • تره، جعفری و شنبلیله: نیم کیلو (کارد زده)
  • لوبیا قرمز یا چشم بلبلی: ۱ لیوان
  • پیاز: ۱ عدد
  • لیمو عمانی: ۳ عدد
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان دلخواه
  • سیب زمینی: سه عدد

طرز تهیه آبگوشت بزباش

طرز تهیه آبگوشت بزباش

لوبیا را از اول صبح خیس کنید تا نفاخ نباشد.

پیاز را چند تکه کنید و با گوشت کمی تفت دهید. زردچوبه را هم اضافه کنید و گوشت را با ۵-۶ لیوان آب برای پخت روی اجاق بگذارید. بعد از جوش آمدن آب، در قابلمه را بسته و آن را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید.

یک ساعت بعد، لوبیا را در قابلمه بریزید و لیمو عمانی‌های سوراخ شده را هم به گوشت و لوبیا اضافه کنید.

سبزی‌ها را در کمی روغن سرخ کنید و بعد از گذشتن یک ساعت از اضافه کردن لوبیاها، سبزی‌ها را هم در قابلمه بریزید.

حدود یک ساعت و نیم بعد از اضافه کردن لوبیا، آبگوشت شما تقریبا آماده خواهد بود. سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید، نصف کنید و در قابلمه بیندازید.

اگر میزان آب قابلمه کم شده، مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید. حالا دیگر می‌توانید نمک و فلفل را هم به غذای درحال پخت اضافه کنید و حدود نیم ساعت دیگر پخت را ادامه دهید تا آبگوشت جا بیفتد.

می‌توانید این آبگوشت را یکجا سرو کنید یا اینکه آب آن را جداگانه در کاسه بکشید و مواد داخلش را برای کوبیدن، یا سالم سر سفره گذاشتن، در ظرف دیگری بریزید.

می‌توانید این غذا را بدون سیب‌زمینی هم تهیه کنید و برای تزیین آن، از کمی کشک رقیق شده و پیاز داغ استفاده کنید.

منبع: کتاب کاله

نویسنده مطلب:




پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.