درمان بیماری ها با ترنجبین
ترنجبین یا ترنگبین از گیاه خارشتر بدست میآید که خود گیاهی دارویی و پرخاصیت است. ترنجبین که نوعی شیرابه میباشد، خاصیت ملین داشته و از این رو میتواند برای رفع مشکلات گوارشی نظیر یبوست بسیار مفید باشد. در این مطلب به طور خلاصه به بررسی مهمترین خواص ترنجبین میپردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.
ترنجبین طبع گرم و تر دارد.
ترکیبات شیمیایی ترنجبین
ترنجبین حاوی ترکیبات قندی مختلفی مانند گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و تری ساکارید است که به راحتی در آب حل میشود. از دیگر ترکیبات موجود در این گیاه میتوان به تانن و آنتوسیانین اشاره کرد.
خواص ترنجبین
خروج اخلاط
مصرف مخلوط ترنجبین با آب پنیر سبب خارج شدن اخلاط سوخته بدن میشود همچنین ترکیب ترنجبین با ماء الشعیر برای دفع اخلاط گرم مفید است.
ضدعفونی
در طب سنتی از ترنجبین برای شیرین کردن جوشاندههای گیاهی استفاده میشود؛ ترکیب ترنجبین با فلوس خاصیت ضد عفونیکنندگی دارد.
درمان یبوست
ترنجبین ملین و مسهل است. این گیاه اگر در مقدار کم مصرف، ملین و اگر به مقدار زیاد استفاده شود، مسهل است؛ برای رفع یبوست باید با توجه به سن بین ۱۰ تا ۷۰ گرم ترنجبین با کمی آب میل شود.
رفع عطش
برای رفع عطش و تب ترنجبین مفید است.
بهبود سرفه
مصرف ترنجبین سرفه را تسکین میدهد و درد سینه را از بین میبرد.
درمان بواسیر
جوشانده ترنجبین معرق همچنین گلهای این گیاه برای بواسیر مفید است.
بهبود روماتیسم
افراد برای درمان روماتیسم باید از ماساژ موضعی روغن برگهای ترنجبین استفاده کنند.
سنگ کلیه
عرق ترنجبین در دفع سنگ کلیه و مثانه نیز تا حدودی مؤثر است.
طرز تهیه آب ترنجبین
برای تهیه آب ترنجبین، باید ۱۲ تا ۳۵ گرم ترنجبین را در آب جوش حل؛ سپس آن را صاف و میل کنید؛ بهتر است آب ترنجبین ناشتا مصرف شود.
موارد منع مصرف
مبتلایان به حصبه، اسهال خونی، بواسیر و آبله باید از مصرف ترنجبین خودداری کنند، همچنین استفاده از این گیاه برای افرادی که در ادرارشان خون وجود دارد و اشخاص گرم مزاج مناسب نیست.