تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ایویتامین و مواد معدنی

پیشگیری از ریزش مو با رژیم غذایی مناسب

ریزش مو مشکلی عذاب‌آور است و باعث می‌شود که بخش زیادی از اعتماد به نفس خود را از دست بدهید. بسیاری از افراد –به خصوص کسانی که سابقۀ ریزش مو در خانوادۀ آنها وجود دارد– با درماندگی به دنبال روشی برای پیشگیری از ریزش مو و یا درمان آن هستند. فارق از اینکه در برخی از موارد ریزش مو ارثی بوده و کاری از دست شما برای جلوگیری از آن برنمی‌آید، در شرایط غیرارثی می‌توانید با استفاده از روش‌های طبیعی از بروز این مشکل جلوگیری کنید. یکی از شایع‌ترین علل ریزش مو در سراسر جهان مربوط به کمبودهای مواد مغذی و ویتامین‌هاست. در ادامه با عطارباشی همراه باشید تا رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از ریزش مو را بررسی کنیم.

پیشگیری از ریزش مو

پیشگیری از ریزش مو با پروتئین

پروتئین اساس و پایه ی نیاز بافت های بدن مانند مو، ناخن، پوست و … می باشد و در موادی مانند انواع گوشت ( مرغ، ماهی و گوشت قرمز )، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد. در مواد نشاسته ای مثل نان، برنج، ماکارونی و سبزی ها نیز به مقدار کمی وجود دارد.اسیدهای آمینه اجزای تشکیل دهنده پروتئین ها هستند که در مواد ذکر شده در بالا وجود دارند.

کلسیم و منیزیم

گروه شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و نیز پروتئین هستند. اگر فردی دچار عدم تحمل لاکتوز ( قند موجود در شیر ) باشد و از سایر مشتقات لبنیاتی نیز برای تامین نیازهای بدن خود استفاده نکند، باید به طور روزانه مکمل کلسیم مصرف کند و مصرف سایر غذاهای غنی از پروتئین را نیز افزایش دهد.

ویتامین‌های گروه B

یکی از راههای درمان و پیشگیری از ریزش مو مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین B زیاد است که در گروه ویتامین های B ، ویتامین B۶ و بیوتین اهمیت خاصی دارند. بیوتین ویتامینی است که دربسیاری از محصولات آرایشی به عنوان مکمل بهبود دهنده وضعیت مو اضافه می شود، زیرا عارضه مشخص کمبود بیوتین، ریزش مو است. منابع غذایی غنی از ویتامین B۶ و بیوتین را برایتان ذکرمی کنم. منابع غنی از B۶ : جگر، موز، دانه آفتابگردان، ماهی، مرغ، جوانه گندم ، آلوی خشک ، گوشت ، غلات سبوس دار ، مخمر و زرده تخم مرغ ( به ترتیب) و منابع غنی بیوتین : جگر و گوشت مرغ، جوانه گندم، سبوس گندم، تخم مرغ و بادام زمینی است .

آنتی‌اکسیدان‌ها

شامل ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت قرمز وجود دارد )، روی و سلنیوم می باشد. رژیم های غذایی نامناسب توام با سیگار کشیدن و آلودگی هوا باعث فعال شدن رادیکال های آزاد و به خطر افتادن سلامت فرد می شود. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که می توانند اثر رادیکال های آزاد را خنثی کنند. همچنین باعث ساخته شدن موی جدید و استحکام آن می شوند.به هر حال رفتار تغذیه ای صحیح که همیشه مورد تاکید می باشد، میزان رشد و استحکام فولیکول مو را بهبود می بخشد.

طبق نظر کارشناسان تغذیه می توان گفت ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B مانند بیوتین، اسید فولیک ، پانتوتنیک اسید و برخی املاح مانند روی، آهن، گوگرد، سیلیس و مس اثرات مثبت زیادی بر روی مو دارند. آزمایش ها حاکی از آن است که مصرف بیوتین به صورت مکمل باعث تقویت و بهبود پوست به خصوص فولیکول های مو می شود.

در ضمن در مورد کاهش مصرف نمک و اثر آن در توقف ریزش مو نظریه هایی ارائه شده است، اما در صحت این نظریه ها تردید وجود دارد . ولی در هر حال کاهش مصرف نمک برای سلامت عمومی بدن مفید است.

منبع: بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *