یکی از موادی که شاید با توجه به جثه ی کوچکش فواید بسیاری داشته باشد دانه ی برخی از میوه ها است. بسیاری از افراد هسته ی میوه هایی مانند انگور را دور میریزند. روغن یا کپسول این هسته های ریز و کوچک اثرات شگفت انگیزی دارند که شناخت شان خالی از لطف نیست. در این قسمت از مجله اینترنتی عطارباشی قصد داریم شما را با خواص هسته میوه ها و فواید آن ها در پیشگیری و درمان سرطان آشنا نماییم. با ما همراه باشید!
هسته ی انگور
هسته انار
محققان حوزه تغذیه علاقه زیادی به بررسی دقیق تر هسته های انار نشان داده اند. اولاً به خاطر اینکه این هسته ها سرشار از فیتواستروژن ها هستند که برای بهبود و درمان علائم یائسگی بسیار مفید است و دوما به خاطر اینکه احتمال می دهند هسته انار خواص ضدسرطانی داشته باشد. برای همین محققان بررسی های گسترده ای در این خصوص آغاز کرده اند.
تخم کتان
تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
هسته زردآلو
بهترین منبع ویتامین B17 زردآلو و هسته ی آن است چون مکمل های موجود در بازار فاقد آنزیم ها و کوفاکتورهای موجود در این ماده ی غذایی است. برای کاهش طعم تلخ برخی هسته ها کافی است آن را با مواد غذایی دیگر مانند جوز هندی، پودر نارگیل و غیره مخلوط کنید.
هسته انبه
هسته سیب
نکته ی جالب این است که این ترکیبات طبیعی با تخریب سلول های سرطان زا تهدیدی برای سلول های سالم محسوب نمی شوند. البته حواستان باشد که هسته ی سیب حاوی میزان اندکی سیانور است و چنانچه به میزان زیادی مصرف شود ممکن است مرگبار باشد.
هسته به
به علاوه، آنها در مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که از لعاب این دانه در محصولات آرایشی و مجعد کردن موها استفاده میشود. البته یکی دیگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچههای گرانقیمت است.