عطارباشی و طب سنتی

خواص قهوه

Coolwallpapers.ir-29020

کليات گياه شناسي
قهوه درختي است که ارتفاع آن تا هشت متر ميرسد داراي ساقه اي استوانه اي شكل و برگهاي
نوك تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي باشد . گلهاي قهوه برنگ سفيد و بطور رگوهي در کنار
برگها ظاهر مي شود . ميوه آن که به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغي و برنگ سبز بوده که
تدريجا زرد و سپس قرمز مي شود . بهترين نوع قهوه ، قهوه عربي است که بحالت خودرو در حبشه
،سودان و مناطق استوائي آفريقا وجود دارد ولي اکنون آشت کندر برزيل ، ونزوئلا ، جزائر کنتيل و ديگر
مناطق آمريكاي جنوبي مرسوم است .
ترکيبات شيميايي:
در بازار دو نوع قهوه وجود دارد آه بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر ترکيب
شيميايي با هم متفاوتند .
در صد گرم قهوه مواد زيرموجود است
آب 10 گرم
چربي 8 گرم
مواد قندي 7 گرم
سلولز 15 گرم
کافئين 5/1 گرم
البته مقدر کافئين نسبت به نوع آن مختلف است و بين 7 درصد تا 5/1 درصد تغییر میکند.
فنجان قهوه معمولا داراي 80 ميلي گرم کافئين مي باشد .
البته در قهوه بغير از کافئين ، آلكالوئيدهاي ديگري مانند آدنين ، گزانتين ،هايپوگزانتين و گوانين وجود
دارد .
قهوه اي که به مصرف نوشيدن مي رسد قهوه بو داده است زيرا قهوه سبز را نمي توان مصرف کرذ
قهوه پس از بو دادن عطري مطبوع پيدا مي کند وبرنگ قهو ه اي در مي آيد و تغييرات شيميايي
بسياري در آن بوجود مي آيد .
قهوه بو داده را بايد در ظروف در بسته نگاهداري کرد زيرا تدريجا رطوبت خود را از دست داده و
اکسيد مي شود و بوي مطبوع آن از بين می رود .
چون قهوه براي مبتلايان به بيماري قلبي و عصبي ضرر درد بنابراين براي اينگونه افراد قهوه بدون
معروف است ودر بازار کرده اند که ضرر آن بيش از قهوه معمولي کافئين که بنامDecafinated Coffee
است زيرا براي گرفتن کافئين از حلال هاي شيميايي نظير دي کلرواتيلن ، تري کلور اتيلن و کلرور
اتيلن استفاده مي آنند که مقدري از آن در قهوه مي ماند و اين مواد سمي و سرطان زا هستند
خواص داروئي:
قهوه از نظرطب قديم ايران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئيدها مي باشد بنابراين بايد
در مصرف آن احتياط کرده و فقط آن را بعنوان دارو مصرف آدن کساني كه به آن معتاد هستند بايد
سعي در ترك آن داشته باشند .
1)قهوه محرك است و هضم را آسان مي کند
2)تب بر است مخصوصا تب هاي نوبه اي را برطرف مي کند
3)به بدن نيروي کاذب مي دهد
4)سردرد را برطرف مي کند
5)مسموميت هاي نشاي از مصرف الكل زياد را درمان مي کند
6)براي برطرف کردن يرقان مفيد است
7)ادرار آور است
8)در درمان سرفه اي که با بلغم همراه باشد موثر است
9)دردهاي عصبي را درمان مي کند
10 )در درمان سياه سرفه مفيد است
11 )ضد عفوني کننده است
12 )گرد قهوه براي سوختگي ها مفيد است
13 )قهوه ضد افسردگي است
14 )مقاومت ورزشكاران رازياد مي کند
15 )برونشها را باز مي کند براي مبتلايان به بيماري آسم مفيد است
16 )براي برطرف کردن تب يونجه مفيد است
17 )از کرم خوردگي دندان جلوگيري مي آند

مضرات :
-قهوه فشار خون را بالا مي برد و آنهائي كه فشار خونشان بالاست بايد از نوشيدن قهوه خورددي کنند
-2 باعث تحريك و ضعيف شدن قلب مي شود
-3 باعث بيماري قلبي مي شود . تجربه ثابت کرده است کساني كه قهوه مي نشوند احتمال بيماری
قلبي در آنها سه برابر آساني است که قهوه نمي خورند .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *