طرزتهیه گوشت قلقلی مغزدار یونانی
گوشت قلقلی غذای خوشمزه ای است که در سس گوجه فرنگی یا خالی و به همراه سیب زمینی سرخ کرده پخته و سرو می شود. این غذا را در آشپزی بیشتر کشورهای دنیا می توان دید. یکی از این کشورها یونان است. شاید بدانید یونانی ها در بیشتر غذاهای خود از پنیر و زیتون استفاده می کنند و این دستور نیز از این قاعده مستثنا نیست. با ما همراه باشید.
مواد لازم گوشت قلقلی
• دو عدد تخم مرغ
• یک پیمانه خرده نان
• ¼ پیمانه زیتون سبز با مغز فلفل خرد شده
• ¼ پیمانه زیتون سیاه خرد شده
• ¼ پیمانه جعفری تازه خرد شده
• ۴ حبه سیر رنده شده
• یک قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
• ۴۵۰ گرم گوشت لخم چرخکرده
• ۴۵۰ گرم گوشت بره چرخکرده
• ۱۷۰ گرم پنیر فتا خرد شده
• سس گوجه فرنگی یونانی*
طرز تهیه گوشت قلقلی
۱٫ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید و خرده های نان را به آن اضافه کنید. سپس زیتون ها، جعفری، سیر، نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید. در انتها، گوشت های چرخکرده را اضافه کنید و هم بزنید.
۲٫ مقداری از مخلوط گوشت را کف دست بگذارید، کمی صاف کنید، داخل آن یک تکه پنیر فتا قرار دهید و سپس گوشت را قلقلی کنید. همه گوشت ها را به همین ترتیب درست کنید و داخل یک تابه بزرگ بچینید. سپس تابه را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند.
۳٫ این غذا را گرم و به همراه سس گوجه فرنگی یونانی سرو کنید.
مواد لازم سس گوجه فرنگی یونانی
• نصف پیمانه پیاز خرد شده
• یک حبه سیر رنده شده
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• ۲۲۵ گرم سس گوجه فرنگی
• ۱/۴ پیمانه آب گوشت
• یک قاشق چایخوری پودر آویشن
• نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
طرز تهیه سس گوجه فرنگی یونانی
۱٫ در یک شیرجوش متوسط، پیاز و سیر را روی حرارت متوسط تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سس گوجه فرنگی، آب گوشت، آویشن و دارچین را اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.