خواص انواع سبزی ها از نگاه طب سنتی
کاهو و اسفناج از رایجترین سبزیهای مورد مصرف در سراسر جهان هستند که در انواع سالاد مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین سبزیهایی مانند طرخون و شنبلیله نیز به صورت «سبزی خوردن» در کشورمان ایران مورد مصرف مردم هستند. در این نوشتار قصد داریم از نگاه طب سنتی به برررسی خواص سبزی ها بپردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.
خواص کاهو
کاهو یکی از بهترین سبزیها است,کاهویی خوب است که برگ و ساقه آن نازک و سطح آن چرب باشد و تلخ نباشد,کاهو سرد و تر است, صافکننده خون است و خون صالح رقیق تولید میکند که بهتر از خون تولید شده از سبزیجات دیگر است,کاهو خواب آور خوبی است, خوردن کاهو با سرکه، اشتها را بر میانگیزد, زیادهروی در مصرف آن برای قوای جنسی زیانآور است، همچنین سبب فراموشی و ضعف بینایی میشود و مصلح آن نعناع و زیره است.
خواص طرخون
طرخون گرم و خشک است, اشتهاآور است، معده را تقویت و جویدن آن دهان را خوشبو میکند, خشککننده رطوبتهای بدن است, زیادهروی در مصرف آن نیروی جنسی را ناتوان میکند.
خواص شنبلیله
شنبلیله گرم و خشک است, نرمکننده سینه و گلو و در رفع پیچش و درد شکم موثر است, ماده لعابی تخم آن، خصوصاً اگر با روغن گل همراه باشد، در رفع ترکهای ناشی از سرما مفید است.
خواص اسفناج
اسفناج معتدل در گرمی و سردی است, هضم سریعی دارد و نرمکننده شکم است, نسبت به سایر سبزیها نفخ کمتری تولید میکند, در درمان تبهای گرم و بیماریهای سینه مفید است.