طرز تهیه سالاد بلغور و نخود
سالاد بلغور و نخود، از ترکیب بلغور با سبزیجات تازه و نخود تهیه میشود. این سالاد تا یک هفته در یخچال به خوبی دوام میآورد. میتوانید آن را آخر هفته درست کنید و در طول هفته به عنوان ناهاری سالم و مقوی مصرف کنید. از مزایای بلغور علاوه بر خوشمزه بودن میتوان به میزان بالای فیبر و پروتئین، غنی بودن از ویتامینها و مواد معدنی مختلف اشاره کرد. علاوه بر این بلغور کم چربی و کم کالری هم هست.
بنابراین سالاد بلغور و نخود بدون شک غذایی بسیار سالم است و مناسب رژیمهای غذایی کم چرب است. این سالاد را میتوانید در ماه مبارک رمضان هم تهیه کنید و گاهی اوقات که خسته هستید و انرژی غذا درست کردن ندارید همراه با یکی دو عدد خرمای تازه نوش جان بفرمایید.
مواد لازم سالاد بلغور و نخود
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- پیاز قرمز خرد شده ۱/۳ پیمانه
- فلفل دلمهای قرمز (خرد شده) ۱ عدد
- خیار ۱ عدد
- شوید خرد شده ۱/۲ پیمانه
- جعفری تازه خرد شده ۱/۳ پیمانه
- کنسرو نخود یا نخود پخته شده ۴۲۰ گرم
- آب لیموی تازه ۱/۴ پیمانه
- روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
- سیر ۱ حبه
- فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
- زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه سالاد بلغور و نخود
ابتدا، بلغور را آماده کنید. چون گندم در فرایند تهیه بلغور تا حدی پخته میشود، تنها کافی است بلغور را همراه با نصف قاشق چایخوری نمک در کاسهای حاوی ۱ و ۱/۴ پیمانه آب جوش بریزید، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و ۳۰ دقیقه صبر کنید یا تا زمانی که آب جذب بلغورها شود.
در این مدت سبزیجات را آماده کنید. خیار و فلفل دلمهای و پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. جعفری و شوید را هم به خوبی خرد کنید.
اگر طعم پیاز خام را دوست ندارید، پیاز خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد بریزید و سپس آن را آبکش کنید.
وقتی بلغور آب را به خود جذب کرد با چنگال آن را تا جای ممکن زیر و رو کنید. سپس آن را با سبزیجات خرد شده و نخود پخته (یا کنسرو نخود آبکش شده) مخلوط کنید. ۱ قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه و زیره را هم اضافه کنید و هم بزنید. سالاد را بچشید و اگر لازم بود کمی دیگر ادویه به آن اضافه کنید.
در آخر آب لیموی تازه را روی سالاد بریزید. سالاد بلغور و نخود تازه و خوشمزه آماده است. نوش جان!
اطلاعات مواد مغذی
- ۳۳۶ کالری
- ۱۵ گرم چربی
- ۴۶ گرم کربوهیدرات
- ۹ گرم پروتئین
- ۰ میلیگرم کلسترول