خواص دارویی گیاه کادی ( پاندانوس )
گیاه کادی
یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه کادی است . گیاه کادی گیاهی است از خانواده Pandanaceae، درختچه ای است کوتاه و خیلی منشعب، برگهای آن زیاد، خطی، دندانه دار، بدون دمبرگ، زبرو به هم پیچیده، شبیه برگهای نخلی است، کنار برگها دندانه دار و دندانه هاخاردار میباشد. گلهای آن دو پایه نر و ماده جداگانه هستند. شکوفه ها مانند شکوفه های خرما به رنگ سفید مایل به زرد و خوشبو مانند عطر بید مشک و میوه آن به شکل گروهی و ظاهر میوه شبیه به آناناس است، هر میوه گوشتی ناشکوفا می باشد که در داخل آن یک هسته سخت استخوانی غیرخوردنی شبیه هسته هلو قرار دارد. این درختچه در عمان و یمن و سواحل هند فراوان است، در ایران نیز در بلوچستان در ناحیه ای به نامشابیلاوول دیده می شود و در گرمسیرات فارسی بسیار است.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: کاذی – کدر -کئورا – پاندانوس
شکوفه کادی
طبیعت آن: گرم و خشک است.
ترکیب شیمیایی: اسانس ۰/۱ تا ۰/۳ درصد – متیل اتراوف بتافنیل اتیل الکل ۷۰ درصد – بنزیل الکلی بنزيل بنزوات – بنزيل ساليسيلات – بنزيل استات – ليناليل استات -لينالول – ژرانيول- بروموستيرن-گواياکول – آلدئید.
خواص درمانی شکوفه کادی:
گرد شده آن را بر جراحت ها بپاشید. آنها را خشک میکند و التیام میبخشد.
آب دمکرده آن را بنوشید. مسکن درد است،
برای تقویت دل و دماغ مفید میباشد،
فرح آور است،
خفقان را رفع می کند،
برای رفع آبله،
سرخجه،
درمان گیاهی سرخک
سرخک،
جرب و حکه نافع است،
درمان گیاهی جذام
معالج جذام،
سفلیس و لک و پیس یا برص می باشد.
خواص درمانی میوه کادی:
آن را بخورید. مقوی قلب و کبد است.
ترکیبات شیمیایی: پتاسیم نیترات در آن وجود دارد.
خواص درمانی ریشه هوایی کادی:
۱- آن را نیم کوب کرده بجوشانید و آبش را بنوشید. برای معالجه و قطع ترشحات مخاطی بدن به خصوص ترشحات سوزاکی مهبل نافع است.
۲- آن را با ریشه آناناس مخلوط و نیم کوب کرده بجوشانید و آب آن را بنوشید، مدر است.
خواص درمانی روغن کادی:
آن را بخورید. ضدعفونی کننده و محرک میباشد،
درمان گیاهی روماتیسم
روماتیسم را درمان میکند،
سردرد را تسکین میدهد،
برای تقویت هواس خوب است،
نشاط آور می باشد،
خفقان را رفع میکند.
منبع: طب روز