دستور تهیه ترشی لیته بادمجان
مواد لازم ترشی لیته بادمجان
بادمجان: به میزان لازم
سرکه: ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه: ۲۵۰ گرم
هویج: ۵ حبه
سیر: ۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
ترخون: به میزان لازم
نمک: به دلخواه
فلفل: افزودن به علاقه مندی
طرز تهیه ترشی لیته
۱- بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد کنید.
۲-هویج ها را پوست بگیرید و ریز نگینی کنید. آن ها به همراه مقدار کمی آب بپزید تا کاملا نرم شوند.
۳- سیرها را ریز خرد کنید.
۴- از ۲ قاشق غذاخوری سر پر سیاه دانه، نعناع خشک و ترخون خشک استفاده کنید.
۵- می توانید از ۲۰۰ گرم ترکیب سبزیجات تازه مانند نعناع، ترخون، گشنیز و ریحان هم استفاه کنید.
۶- می توانید ترشی را بلافاصله استفاده کنید، ولی برای خوش طعم شدن آن، بگذارید تا ۱ هفته در یخچال استراحت کند و جا بیفتد.
می توانید بادمجان ها را با آب خیلی کم روی حرارت پایین بپزید تا آب آن کاملا تبخیر شود و یا آن ها را روی شعله گاز و یا در فر کبابی کنید.سپس بادمجان ها را با قدری سرکه و زردچوبه بجوشانید و با کمک چنگال و یا گوشت کوب کاملا له کنید.هویج پخته، سیر، سیاه دانه، نعناع خشک و ترخون خشک را به بادمجان اضافه کنید و آن ها را خوب با هم ترکیب کنید.در نهایت سرکه، نمک و در صورت تمایل فلفل به آن ها اضافه کنید و مواد را هم بزنید.ترشی را در ظرفی که هوا نکشدبریزید و برای یک هفته در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.آن را در یخچال نگهداری کنید.