طرز تهیه شامی کباب گیلانی - مجله سلامتی عطارباشی

طرز تهیه شامی کباب گیلانی

شامی گیلانی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که بسیار طرفدار دارد و در عین حال بسیار مقوی هم هست. این غذا از غذاهای ثابت سفره گیلانی‌ها است؛ حتی خیلی از خانواده‌ها به همراه نان و پنیر و سبزی، شامی نیز سر سفره عقد قرار می‌دهند. اکثریت افراد این غذا را با پنیر و سبزی خوردن میل می‌کنند و در واقع جزء پیش غذاها به حساب می‌آید. اما اکثرا آن را به عنوان غذای اصلی هم در نظر می‌گیرند. شامی انواع مختلفی دارد که مواد لازم برای تهیه آن‌ها متفاوت است در نتیجه طرز پخت آن‌ها نیز با هم فرق دارد.

مواد لازم برای تهیه شامی کباب گیلانی:

  • یک عدد پیاز
  • ۴۰۰ گرم گوشت گوسفند بی چربی
  • زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه به میزان لازم
  • یک لیوان لپه خیس شده
  • یک عدد سیب زمینی
  • دو تخم مرغ
  • یک قاشق زعفران دم کشیده
  • پودر تخم گشنیز به میزان لازم

طرز تهیه شامی گیلانی

طرز تهیه شامی کباب گیلانی:

برای تهیه شامی گیلانی ابتدا باید یک پياز بزرگ را نگينی خرد كنيد و داخل روغن بريزيد و آن را سرخ كنيد. سپس گوشت را هم به آن اضافه كنيد و تفت دهید.

زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سياه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا تمام قسمت‌های گوشت طعم بگیرد. مقداری آب به آن اضافه کنید در حدودی كه يک بند انگشت بالاتر از گوشت قرار بگيرد و اجازه دهید تا گوشت بپزد و آب آن بخار شود.

یک لیوان لپه را بگذارید تا حدود یک ساعت خیس بخورد سپس آن را بپزید تا تقریبا حدود دو قاشق از آب آن باقی بماند؛ یعنی در واقع تا جایی که لپه‌ها خیلی خشک نشوند.

سیب زمینی‌تان را پخته و رنده کنید. بعد از اینکه لپه و گوشت کمی خنک شدند آن‌ها را درون دستگاه غذاساز بریزید یا با هم چرخشان کنید. دو عدد تخم مرغ، محلول زعفران و سیب زمینی‌ها را اضافه كنيد و خوب ورز دهید.

حتماً حدود يک ساعت مواد را داخل يخچال قرار دهید و به آن استراحت دهيد سپس آن را از یخچال خارج کنید تکه‌ای از آن را دایره‌ای کنید و کف دستتان پهن کنید و وسط آن یک سوراخ ایجاد کنید و آن را در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.

سپس آن‌ها را به ظرف سروتان چیده و تزیین کنید. نوش جان کنید.

منبع: کتاب کاله

نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *