مواد غذایی حاوی فسفر را بشناسیم

فسفر نوعی عنصر شیمیایی است که در دنیای تغذیه یک مادۀ معدنی در نظر گرفته می‌شود. فسفر بخش مهمی از زندگی ارگانیک است و نقش کلیدی در تولید RNA و DNA را ایفا می‌کند. خوردن مواد غذایی حاوی فسفر اهمیت بالایی دارد، زیرا در الگوهای رشد طبیعی موثر بوده و به همین دلیل باید از زمان به دنیا آمدن مصرف شود. میزان توصیه شده برای مصرف روزانۀ فسفر و جلوگیری از کمبود این ماده در بدن بزرگسالان، ۵۸۰ میلی‌گرم می‌باشد.

فسفر در بسیاری از مواد غذایی رایج یافت می‌شود، به همین دلیل کمبود آن چندان شایع نیست. اما اگر رژیمی کم‌پروتئین را دنبال می‌کنید، احتمال کمبود فسفر در شما بالاست.

مواد غذایی حاوی فسفر

پنیر

یک وعده از پنیر بیش از ۳۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تامین می‌کند.

ماهی سالمون

یک فیلۀ ۱۴۰ گرمی از ماهی سالمون حدود ۴۰۰ میلی‌گرم از این مادۀ مغذی را وارد بدن می‌کند.

تخم آفتابگردان

خوردن ۱۰۰ گرم از این دانه‌ها، ۱۲۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تامین می‌کند.

آجیل برزیلی

خوردن یک فنجان از این نوع آجیل تمام نیاز روزانۀ شما به فسفر را برطرف می‌کند.

لوبیا

یک فنجان از اغلب انواع لوبیاها بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ میلی‌گرم فسفر را حاوی هستند که بیش از ۳۳ درصد نیاز روزانه است.

عدس

یک فنجان عدس بیش از ۳۵ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تامین می‌کند.

محصولات سویا

یک وعدۀ ۸۵ گرمی از توفو حدود یک‌چهارم از نیاز شما به فسفر را برطرف می‌کند.

تخم‌مرغ

یک عدد تخم‌مرغ بزرگ حاوی ۱۰۰ میلی‌گرم فسفر است.

دانه‌های کدو سبز

۱۰۰ گرم از این دانه‌ها حدود ۲۰۰ درصد از نیاز به این ماده را تامین می‌کند.

دانه‌های کدو تنبل

یک فنجان از دانه‌های کدو تنبل بیش از ۱۵۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را حاوی هستند.

گوشت گاو

تنها ۸۵ گرم از گوشت گاو علف‌خوار حاوی ۱۷۵ میلی‌گرم از فسفر است که حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه می‌باشد.

لبنیات کم‌چرب

یک فنجان ماست تقریبا ۴۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تامین می‌کند.


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.