خواص بلوط

کليات گياه شناسي

بلوط درخت بومي در مناطق معتدله است و در ايران در جنگهاي آردستان ،لرستان و کهكیلويه مي رويد .

ارتفاع اين درخت در بعضي نواحي تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نيز مي رسد . برگهاي درخت بلوط پنجه

اي و مانند انگشتان دست مي باشد . ميوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در

پياله اي جاي مي گيرد .

ترکيبات شيميايي:

موسيلاژ ، ، Quercine پوست و برگ درخت بلوط داراي تانن ، قند ، اسيد گاليك ، اسيد ماليك ، کوئرسين

پكتين ،رزين و روغن است .

خواص داروئي:

بلوط از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است .

خواص ميوه بلوط

ميوه بلوط از قديم الايام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده مي کرده اند . حتي اگر آن را خشك و

آرد کرده و با آرد گندم مخلوط مي کنند و از آن نان تهيه مي نمايند .

مي توان بلوط را بوداده و سپس آن را در کرده و از آن چائي تهيه کرد . مقدر مصرف آن يك قاشق چايخوري در

يك ليوان آب جوش مي باشد . اين دم کرده را مي توان براي مورد زير بكار برد .

بواسير را برطرف مي کند .

-2 اسهال ساده و اسهال خوني را رفع مي کند .

-3 درد معده و گاز معده را برطرف مي کند .

-4 براي رفع کم خوني موثر است .

-5 نرمي استخوان را درمان مي کند .

-6 براي تقويت عمومي بدن موثر است .

-7 براي معالجه اسهال اطفال ،در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آن را به اطفال مي دهند .

خواص درخت بلوط

براي استفاده از پوست درخت بلوط يم توان آن را در کرده و با عسل مخلوط کنيد و يا اينكه يك قاشق در آن را

در يك ليوان آبجوش ريخته و به مدت 10 دقيقه دم کنيد .

-1 خونريزيها را متوقف مي سازد .

-2 درمان کننده بواسير خوني است .

-3 خاصيت ضد عفوني دارد .

-4 ادرار را زياد مي کند .

-5 ترشحات زنانه را از بين مي برد .

مصارف خارجي پوست درخت بلوط

براي استفاده خارجي از جوشانده پوست درخت استفاده مي شود . بدين منظور بايد 15 گرم پوست درخت

را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد به آرامي بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقليل يابد .

از اين جوشانده مي توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و يا آن را در وان حمام ريخته ودر آن استراحت نمود .

1)خون مدرگي را درمان مي کند .

2)اگزما را از بين مي برد.

3)براي درمان بيماريهاي پوستي در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ريخته ايد به مدت

يكربع ساعت استراحت کنيد .

4)اگر واريسدريد اين قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنيد .

گز علفي

در اثر نيش زدن حشره اي مخصوص به برگ و يا شاخه هاي درخت بلوط ماده اي به بيرون تراوش مي کند

که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هايي به قطر 2 سانتيمتر بر روي ساقه و يا برگ ظاهر

مي شود . براي استفاده از گز شاخه هاي درخت را تكان مي دهند تا دانه هاي گز به زمين بريزد . البته اين

دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که بايد تميز شود .

گز علفي از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است . براي استفاده طبي از گز علفي مي توان آن را با عسل

مخلوط کرد و يا جوشانده آن را تهيه نمود .( 50 گرم در يك ليتر آب جوش )

خواصگز علفي

1)قابض است .

2 ) خونريزيها را متوقف مي سازد .

3)مقوي معده است .

4)تقويت کننده دستگاه تنفسي است .

5)سينه را نرم و صدا را صاف مي کند .

6)سرفه ها را برطرف مي کند .

7)تنگي نفسرا درمان مي کند.

8)براي معالجه بواسير گز علفي را با عسل مخلوط کرده و بر روي بواسير بگذاريد .

 

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

مجله سلامتی عطارباشی


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *