خواص تمبرهندی

کليات گياه شناسي

تمبر هندي که از Hindi Tamaria  مشتق شده و به معناي ميوه هندي مي باشد . تمبر هندي درختي است

بلند که منشا آن از هند و آفريقاي شمالي بوده است ولي امروزه در بيشتر مناطق گرمسير دنيا پرورش مي

يابد .

برگهاي آن متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزديك بهم است . گلهاي آن به رنگ زرد

مايل به قرمز و به شكل خوشه در انتهاي ساقه ظاهر مي شود .

ميوه آن شبيه باقلا به شكل غلاف و نيام و با کمي خميدگي است . اين غلاف به طول 10 سانتيمتر مي

باشد که در آن بين 3 تا 10 دانه قرار دارد .

براي تهيه تمبر هندي ها ميوه ها را شكافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بيرون آورده و خشك مي

کنند .

خشك کردن تمبر هندي طرق مختلفي دارد و در هر منطقه فرق مي کند . مثلا در جزاير آنتيل قسمت

گوشتدار آنرا در ظرف بزرگي که داراي شربت غليظي در حال جوش است وارد مي کنند تا شربت در منافذ

ميوه نفوذ کرده و آن را حل کند .

ترآيبات شيميايي:قسمت گوشتدار ميوه داراي آمي قند و پكتين و همچنين اسيد سيتريك ، اسيد ماليك ،

تارتارات و اسيد پتاسيم مي باشد . در پوست درخت تمبر هندي مقدري تانن وجود دارد . سرشاخه هاي

جوان و سبز اين درخت داراي مقدر زيادي ويتامين هاي گروه B مي باشد.

خواصداروئي:

تمبر هندي از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .

1)خوردن تمب هندي باعث پائين آمدن تب مي شود .

2) به هضم غذا کمك مي آند .

3)تمبر هندي خنك کننده بدن است .

4)براي رفع تشنگي مفيد است .

5)دل بهم خوردگي و تهوع را برطرف مي کند .

6)پوست تمبر هندي قابض و رفع کننده اسهال است .

7)پوست تمبر هندي قابض ور فع کننده اسهال است .

8)بهترين طريقه استفاده از تمبر هندي اين است که اين ماده را درآب خيس کنيد و سپس آن را صاف کرده و با

نبات بخوريد .

9)دم کرده تمبر هندي نيز اثر ملين درد . براي تهيه دم کرده يك قاشق غذا خوري تمبر هندي را با نيم ليتر آب

جوش مخلوط کرده و به مدت يك ساعت بگذاريد بماند سپس اين دم کرده را در طول روز مصرف کنيد .

10 )تمبر هندي را بپزيد و ضماد از آن درست کنيد . اين ضماد را روي ورم و قسمتهاي دردناك بدن بگذاريد .

مضرات :

تمبر هندي براي ريه و طحال خوب نيست و در اشخاصي که ريه و طحال ضعيف دارند ممكن است توليد

اشكال کند . اينگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندي را با کتيرا و يا خشخاش بخورند .

 

مجله سلامتی عطارباشی


نویسنده مطلب:




پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.