آشپزیخوراک و خورشغذای رژیمی

خوراک تره فرنگی و کلم قمری با گوشت

مواد لازم خوراک تره فرنگی و کلم قمری با گوشت

کلم قمری:   ۵۰۰ گرم

تره فرنگی:   ۲ عدد

پیاز بزرگ:   ۱ عدد

گوشت خرد شده:   ۲۵۰ گرم

رب:   ۱ قاشق

سیب زمینی:   ۱ عدد

هویج:  ۱ عدد

روغن زیتون:   ۳ قاشق

نمک: به میزان کافی

طرز تهیه خوراک تره فرنگی و کلم قمری با گوشت

پیاز را ریز میکنیم

هویج, کلم قمری, سیب زمینی مکعبی خرد میکنیم

تره فرنگی ها را حلقه حلقه می کنیم

در قابلمه روغن زیتون ریخته پیاز, هویج را تفت می دهیم

سپس گوشتها را هم ریخته تفت می دهیم

در آخر رب را ریخته و خوب  تفت می دهیم

سپس کلم قمری, سیب زمینی و تره فرنگی را ریخته تفت داده

آب جوش را ریخته در آخر نمک را می ریزیم و در حرارت متوسط قرار داده تا گوشتها نرم شود.

خواص تغذیه ای و درمانی تره فرنگی

این سبزی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار مفید است. تمام برگ های سبز تره فرنگی به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضدعفونی کننده ی قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند. این مواد از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه ی اول قرار دارد. خوردن خام تره فرنگی به صورت سالاد، بعد از غذا، مانع از ترش کردن می شود و خلط آور خوبی است. تره فرنگی سرشار از املاح معدنی بسیاری مهمی است که برای سلامتی مفید هستند: آهن: مفید برای گلبول های قرمز خون؛ منیزیم: ضد سرطان و مفید برای اعصاب و تعادل عمومی بدن؛ گوگرد: برای مقابله با عفونت ها؛ سیلیس: برای انعطاف و نرمی استخوان ها و پوست؛ منگنز: برای هضم و جذب بهتر غذا؛ اسید فسفریک: تقویت کننده ی سیستم عصبی؛ و کلسیم برای استخوان ها و متابولیسم عمومی بدن.

این گیاه دارای ویتامین های B و C، موسیلاژ و سلولز است و برای همین تأثیر خوبی در روده ها دارد؛ به این ترتیب که آن ها را تمیز و لیز می کند. تره فرنگی تأثیر مثبتی روی خلق و خو دارد. این خاصیت به خاطر وجود فلاوونوئید و آنتی اکسیدانی به نام کامپوفرول است. این دو ناقل عصبی با استرس مقابله کرده و احساس آرامش ایجاد می کنند. این گیاه، کلسترول بد خون را کاهش می دهد؛ در حالی که هم زمان با آن کلسترول خوب را نیز افزایش می دهد. این فعالیت، برای جلوگیری از پیش رفت و افزایش پلاک های خونی که منجر به گرفتگی رگ ها و بیماری های قلبی در بیماران دیابتی می شود، بسیار مهم است. اگر این پلاک ها بدون توقف رشد کنند، باعث حمله ی قلبی یا سکته می شوند.

منبع: دکترسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *