درمان بیماریسلامتینکات سلامتی

چه ارتباطی میان درد دست چپ و مشکلات قلبی هست؟

برخی افراد به محض اینکه دست چپشان درد می‌گیرد، گمان می‌کنند که درد دست چپ و بیماری قلبی در ارتباط هستند. هر چند که این هم یکی از دلایل درد دست چپ است، اما این درد، چه به صورت درد یک طرفه (که تنها یک دست را درگیر می‌کند) و چه به شکل درد دو طرفه (که هر دو دست را درگیر می‌کند) می‌تواند ناشی از عوامل دیگری نیز باشد. همچنین درد دست چپ می‌تواند یک عارضه حاد یا مزمن باشد. در برخی افراد، درد مقطعی است، و در برخی دیگر این درد پیشرونده و ناتوان کننده است. هر کسی ممکن است دچار درد دست چپ شود، با این حال این مشکل در بین زنانِ حدوداً چهل ساله شایع‌تر است. این درد در برخی افراد ملایم و مبهم است، در حالیکه برخی دیگر از افراد نوع برق‌آسا و شدید آن را تجربه می‌کنند. درد می‌تواند هر بخشی از دست و یا کل آن را، از نوک انگشتان گرفته تا شانه، درگیر کند.

علل در دست چپ

۱- حمله قلبی :سکته قلبی یا حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که عضلات قلب به خاطر مشکل گردش خون از اکسیژن محروم شده و در نتیجه سلول‌های عضله قلب می‌میرند. این مشکل می‌تواند ناشی از وجود یک لخته خونی در یکی از سرخرگ‌های قلب یا یک اسپاسم یا تنگی شدید این سرخرگ‌ها باشد. حمله قلبی که امکان رخ دادن آن هم در طول فعالیت شدید و هم در حال استراحت وجود دارد، می‌تواند ناشی از استرس‌های هیجانی نیز باشد. مهمترین علامت حمله قلبی درد سینه است، که می‌تواند به دست چپ، کمر، فک یا گلو منتشر شود. درد سینه به شکل یک درد فشاری یا سنگین در زیر قفسه سینه احساس می‌شود. این درد می‌تواند با تعریق، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد. البته، برخی از افراد علائم سکته قلبی را تجربه نکرده و اصطلاحاً دچار سکته قلبی خاموش می‌شوند.

۲- آنژین :آنژین پکتوریس (درد سینه) یا آنژین یکی از علائم بارز بیماری عروق کرونری است، که اغلب به صورت یک ناراحتی در سینه یا احساس سنگینی در قفسه سینه تجربه می‌شود. همچنین، این درد ممکن است به شکل احساس فشار، سوزش قلب، سنگینی، پر بودن یا درد ناشی از کاهش جریان خون و اکسیژن به قلب بروز کند. درد یا ناراحتی، اگرچه اغلب در سینه احساس می‌شود، اما ممکن است به قسمت بالای شکم (که اغلب با سوءهاضمه اشتباه گرفته می‌شود)، شانه چپ، دست چپ، گردن، فک و کمر نیز منتشر شود.

۳- استرس یا حمله وحشت

۴- فعالیت بدنی بیش از اندازه و آسیب‌های فیزیکی

۵- مشکل گردن خون

۶- قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب در حین خواب

۷- عوارض جانبی داروها

چگونه می‌توان فهمید که در دست چپ به قلب مربوط است

تشخیص حمله قلبی

به طول مدت درد توجه کنید. اگر درد دست چپتان مدت خیلی کوتاهی طول کشید (چند ثانیه) خیلی بعید است که به قلب مرتبط باشد. همچنین، اگر درد خیلی طول کشید (چند روز یا چند هفته) نیز بعید است که با قلب ارتباط داشته باشد. اما اگر در حدود چند دقیقه تا چند ساعت طول کشید، ممکن است نشانه یک حمله قلبی باشد. اگر درد به فواصل کوتاه تکرار می‌شود، طول مدت بروز دردها و شدت هر کدام را روی یک کاغذ یادداشت کرده و به پزشکتان نشان دهید، زیرا چنین مواردی می‌توانند با قلب مرتبط بوده، و نیازمند مراجعه سریع به پزشک می‌باشند.

دردی که به قفسه سینه (وسط ستون فقرات) مربوط بوده یا با حرکت دادن آن تشدید می‌شود، احتمالاً ناشی از بیماری‌های تخریبی دیسک کمر است؛ این احتمال در بیماران مسن‌تر قوی‌تر است. بعید است که این نوع درد به قلب مرتبط باشد.

تقریبا سخت ترین بیماری گردن دیسک گردن می باشد. ماده غضروفی بین مهره های گردنی جلو می اید و موجب فشار روی اعصاب گردنی می شود و همچنین یک واکنش التهابی بسیار شدید را ایجاد می کند.اغلب درد یا بی حسی یا گزگز مورمور به دست ها تیر می کشد . خصوصا وقتی این درد به دست چپ تیر میکشد عده ای ان را با درد قلبی اشتباه می گیرند و به دنبال درمان ان می روند. درد گاهی فقط در دست ها احساس می شود بدون انکه فرد دردی را در گردن خود به یاد اورد. درمان دیسک گردن بسیار سخت می باشد و اغلب همکاری زیاد بیمار ار میطلبد.

همچنین، دردی که بعد از استفاده شدید از دست به وجود می‌آید، به احتمال زیاد عضلانی است. به الگوی فعالیت‌های روزانه‌تان توجه کنید. چه چیزی این درد را تشدید می‌کند؟

به سایر علائم توجه کنید. علاوه بر درد دست چپتان، دردی که در سایر نواحی بدنتان تجربه می‌کنید را نیز ثبت کنید. این یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای تعیین ارتباط درد با قلب (و امکان جدی بودن آن) است.‌ معمولاً حمله قلبی با موارد زیر همراه است:

• درد سینه ناگهانی بسیار شدید که به دست چپ منتشر می‌شود. ممکن است درد در هر دو دست احساس شود اما معمولاً در دست چپ است چون دست چپ به قلب نزدیکتر است.

• درد و سفتی فک که معمولاً در فک پایین احساس می‌شود؛ این درد می‌تواند در یک یا هر دو طرف فک احساس شود.

• درد منتشر شونده‌ در شانه‌ها که مثل یک سنگینی و فشار در اطراف شانه و سینه احساس می‌شود.

• درد مبهم کمر که ناشی از وجود درد در ناحیه سینه، فک، گردن و دست است.

• به یاد داشته باشید که حمله قلبی می‌تواند خاموش هم باشد، یعنی بدون هرگونه درد قابل توجهی بروز کند.

علائم غیر از درد را نیز چک کنید. قبل از حمله قلبی علاوه بر درد دست، فک، گردن و کمر، علائم دیگری نیز وجود دارد، که عبارتند از:

• حالت تهوع

• سبکی سر یا سرگیجه

• عرق سرد

• تنگی نفس یا مشکل تنفسی ناشی از سفتی قفسه سینه

• اگر علاوه بر درد هر یک از علائم فوق را نیز تجربه کردید، بهتر است برای بررسی احتمال حمله قلبی، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

• در همان حال که منتظر رسیدن پرسنل اورژانس هستید، ۲ عدد قرص آسپرین بچه بخورید، چون آسپرین می‌تواند از شدت حمله قلبی کم کند.

• همچنین، در زمانی که منتظر آمبولانس هستید، اگر قرص قلب  نیتروگلیسیرین دارید یکی هم از آن مصرف کنید. این قرص درد سینه را از بین برده و به شما کمک می‌کند تا رسیدن به بیمارستان علائم را تحمل کنید.

توجه داشته باشید که درد دست چپتان می‌تواند با آنژین مرتبط باشد

آنژین دردی است که در جاهایی رخ می‌دهد که در آن‌ها جریان خون به عضله قلب کافی نیست. آنژین اغلب باعث احساس فشار یا فشردگی در محل درد می‌شود. درد ممکن است در شانه‌ها، قفسه سینه، دست‌ها، کمر یا گردن احساس شود. گاهی اوقات این درد شبیه ناراحتی ناشی از سوءهاضمه است.

در برخی موارد آنژین تنها در دست چپ بروز می‌کند. معمولاً استرس، چه فیزیکی باشد (مثل بعد از بالا رفتن از تعداد زیادی پله) و چه هیجانی (مثل حالت بعد از یک مشاجره لفظی یا یک جر و بحث کاری)، محرک آنژین بوده یا آن را بدتر می‌کند.

اگر فکر می‌کنید آنژین دارید، بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. آنژین به خطرناکی حمله قلبی نیست اما در هر صورت نیازمند ارزیابی و درمان مناسب است.

بررسی علل غیرقلبی

ببینید آیا حرکت دادن گردنتان باعث درد می‌شود. اگر دردتان با حرکت دادن گردن و قسمت بالایی کمر بدتر می‌شود، به احتمال زیاد درد ناشی از اسپوندیلوز گردن است. این عارضه یکی از شایع‌ترین دلایل درد دست چپ است.

ببینید آیا حرکت دادن شانه‌تان باعث درد می‌شود. دردی که با حرکت دادن شانه‌ شدیدتر می‌شود، احتمالاً ناشی از آرتروز شانه است. این بیماری غضروف استخوان را تخریب می‌کند.

به یاد داشته باشید که در صورت کاهش عملکرد دستتان، احتمالاً مشکلتان ناشی از یک آسیب عصبی است.

نبض و فشار خونتان را چک کنید.

منبع: drgalb.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *