پرهیزاتدرمان بیماریسلامتینکات سلامتی

آشنایی با روش های تشخیص همورئید

دو روش برای تشخیص هموریید وجود دارد
روش تشخیص قطعی هموروئید

آنوسکپی ( دیدن مقعد با کمک یک لوله کوتاه به نام آنوسکپ، وسیلهای لنزدار و دارای یک منبع نورانی در سر آن است ) ، پروکتوسکپی ( دیدن راست روده و قسمت پایینی روده بزرگ یا وسیلهای به نام پروکتوسکپ، که وسیلهای اپتیک و دارای یک منبع نورانی در سر آن است ) . آبسه انورکتال در صورتی که درمان نشود بسیار خطرناک است و از عفونت یا مسدود شدن غدد مقعد ایجاد می گردد. به دلیل بیماری های جنسی و یا اختلال مانند بیماری کرون و یا دیورتیکولیت ایجاد می گردد. علایم آبسه مقعدی می تواند شامل درد مقعد یبوست و تب باشد.

در صورتی که هموروئید تب ایجاد نمی کند و به جای چرک خون در پاکه هموروئید دیده می شود و دردی شبیه به تیر کشیدن دارد اما آبسه دردی ممتد دارد. روش استاندارد درمان آبسه مقعدی جراحی است که بهترین نوع جراحی آبسه مقعدی با لیزر است. آبسه نباید دستکاری شود زیرا تبدیل به بیماری های پیشرفته تر مثل کیست مویی و فیستول می شود. تشخیص هموروئید یا بواسیر به طور تیپیک با معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود. با مشاهده بافت اطراف می توان هموروئید خارجی و هموروئید داخلی پرولابه را تشخیص داد. تفاوت علایم هموروئيد با آبسه در این است که آبسه مقعدی ترشح چرکی دارد و معمولا بیمار با تب و ترشح زیاد مراجعه می کند

مشاهده یا علایم موضع

در صورتی که همورویید خارجی باشد با یک معاینه ساده توسط پزشک قابل تشخیص است از دیگر علائم شایع خونریزی و درد و تورم در ناحیه مقعد است. ممکن است بیمار مبتلا به همورویید خونریزی جزیی همراه با سوزش داشته باشد.

جهت درمان با هدف تخفیف علایم

هیچ گاه برای اجابت مزاج زور نزنید.
پس از اجابت مزاج، ناحیه را با ملایمت پاک کنید.
برای تخفیف درد، روزانه چندین بار هر بار به مدت ۲۰-۱۰ دقیقه در آب گرم بنشینید.
برای تخفیف درد و تورم ناشی از وجود لخته در بواسیر یا بیرون زدگی بواسیر، یک روز در رختخواب استراحت کنید و روی ناحیه کیسه یخ بگذارید. در مواردی که مقاوم به درمان هستند، امکان دارد نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

هموروئيد

در بيماريهاي التهابي روده هرنوع عمل جراحي مقعد و پوست اطراف ان ممنوع است زيرا زخم انها باتاخير ترميم مي شود و حتي ممكن است اصلا ترميم نشود
اگر اين افراد هموروييد بيرون زده و يا خونريزي داشته باشند و نياز به عمل جراحي ضروري باشد ميتوان از رابر بند استفاده كرد

بیماری التهابی روده و هموروئید

در افرادی که مبتلا به بيماريهاي التهابي روده هستند, هرنوع عمل جراحي مقعد و دستکاری پوست اطراف آن ممنوع است زيرا زخم آنها باتاخير ترميم مي شود و حتي ممكن است اصلا ترميم نشود. اگر اين افراد هموروئید بيرون زده و يا خونريزي داشته باشند و نياز به عمل جراحي ضروري باشد مي توان از روش رابر بند هموروئید استفاده رد

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به هموروئید

وارد آمدن فشار مکرر به سیاه رگ های مقعد یا راست روده.
رژیم غذایی بدون فیبر.
نشستن یا ایستادن به مدت طولانی.
چاقی.
یبوست.
کم شدن توان عضلانی در سنین بالا.
جراحی راست روده یا پارگی مجرای تناسلی به هنگام زایمان و دوختن آن.
بیماری کبدی.
سرطان روده بزرگ.
لواط.
بالا بردن فشار خون در سیستم سیاه رگی دستگاه گوارش.

درباره بیماری هموروئید 

هموروئید رگ متورم و ملتهب در رکتوم مقعد است که منجر به ناراحتی و خونریزی در این ناحیه می گردد. بواسیر یا هموروئید معمولا از زور زدن در هنگام دفع مدفوع ـ چاقی یا بارداری ایجاد می شود . احساس ناراحتی در ناحیه مقعد علامت شایع این بیماری است به خصوص در هنگام دفع مدفوع و یا در هنگام نشستن است . سایر علائم شامل خارش و خونریزی است. یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند در بهبود هموروئید نیز موثر هستند. ملین ها و داروی ضد هموروئید نیز موثر هستند. در برخی موارد یک روش پزشکی مثل عمل جراحی برای حذف هموروئیدمورد نیاز است تا درمان قطعی انجام شود و درد مقعد کاهش یابد.

انواع مختلف هموروئید (بواسیر)

در قسمت مقعد رگ های بواسیری داریم که اگر این رگ ها تحریک شوند ممکن است ملتهب شده و ورم کند ویا حتی خونریزی کنند که به آن بواسیر می گویند .
بواسیر یا همورویید دو نوع دارد : بواسیر خارحی و بواسیر داخلی.

هموروئید خارجی دو نوع است

۱.در یک نوع فقط عروق بزرگ و برجسته می شود
۲.در نوع دیگر خون لخته يا ترومبوز می شود

هموروئید ترومبوزه

هموروئیدهای ترومبوزه که بصورت برآمدگی کبود رنگ و دردناک در آندودرم دیده می شوند, ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول درد شدید و ناراحت کننده ایجاد می کنند و بعد از آن درد کاهش می یابد. در صورتی که بیمار در مرحله ابتدایی مراجعه نماید بهترین روش درمان هموروئید ترومبوزه هموروئیدکتومی با لیزر می باشد. روش هموروئیدکتومی در واقع برداشتن لخته همورویید ترومبوزه است و پیشنهاد می شود حتما با لیزر برداشته شود یا با تابش لیزر تحلیل رود زیرا عمل جراحی باز هموروریید ترومبوزه دوره نقاهت طولانی تری دارد و بیمار درد زیادی را متحمل می شود. با توجه به تشخیص پزشک بهترین روش درمان همورویید ترومبوزه یکی از دو روش لیزر درمانی آن و یا برداشتن لخته با لیزر است.

۴ علت شایع بروز هموروئید ترمبوزه

۱.زور و فشار زیاد در هنگام اجابت مزاج
۲.تکرر اجابت مزاج مثلا اشخاصی که بیماری التهابی روده دارند به دفعات عمل دفع را در روز انجام می دهند که این یکی از علل بروز هموروئید ترومبوزه است
۳. افرادی که به مدت طولانی می نشینند به خصوص نشستن بر روی سطح سفت مثل خلبان ها ،رانندگان کامیون و موتور سواران پلیس
۴. افرادی که اجسام سنگین بلند می کنند مثل وزنه بردارها

هموروئید خارجی ( بواسیر ) 

بواسیر خارجی برآمدگی نرمی در اطراف دهانه ی مقعد است. گاهی اوقات ممکن است حالتی به نام بواسیر ترومبوز رخ دهد. در این وضعیت، یک لخته ی خونی ایجاد شده و آن برآمدگی سفت می شود. از آنجا که بافت های اطراف مقعد پوشیده از پایانه های عصبی است، بواسیر خارجی معمولاً بسیار دردناک است. همراه با درد راست روده می باشد و گاهی اوقات هنگام دفع مقداری خون روی دستمال توالت دیده می شود.

هموروئید داخلی ( بواسیر

از مهم ترین علامت هموروئید داخلی می توان از خونریزی راست روده نام برد و دیگر علامت های هموروئید داخلی می توان به سوزش و خارش و درد و احساس ناراحتی اشاره کرد.گاهاً ممکن است این نوع بواسیر تا اندازه ای ملتهب شود که به خارج دهانه ی مقعد کشیده شود این وضعیت سقوط و پایین آمدن بواسیر نامیده می شود. از جمله علائم سرطان مقعد و راست روده و روده بزرگ تغییر کردن عادات روده و درد و خونریزی راست روده می باشد.هموروئید داخلی در بالای خط دندانه ای است و با اپی تلیوم ستونی پوشانده شده و رسپتورهای درد ندارد. آن ها در سال ۱۹۸۵ به ۴ دسته بر اساس درجه پرولاپس یا بیرون زدگی تقسیم شدند
درجه اول : فقط خون ریزی دارد و بیرون زدگی ندارد
درجه دوم : خون ریزی و بیرون زدگی دارد و بیرون زدگی خودبخود جا می رود
درجه سوم : بیرون زدگی فقط با فشار دست جا می رود
درجه چهارم : بیرون زدگی حتی با فشار دست هم جا نمی رود

چهار دلیل برای لیزر هموروئید ترومبوزه

درد خیلی شدید
زخم شدن هموروئید ترومبوزه
پارگی هموروئید ترومبوزه
بیمار در ۴۸ ساعت اول بروز بیماری مراجعه کند

هموروئید ( بواسیر ) داخلى از نظر شدت علائم 

بواسیر درجه اول: خون ریزى بدون بیرون زدگى
بواسیر درجه دوم: خون ریزى همراه بیرون زدگى که خودبه خود جا مى رود
بواسیر درجه سوم: خون ریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا مى رود
بواسیر درجه چهارم: خون ریزى به همراه بیرون زدگى که با دست جا نمى رود
هموروئید هاى ( بواسیر )خارجى معمولاً به صورت یک برجستگى خارجى در بیرون ناحیه مقعد قرار داشته و اکثراً با درد و تورم همراه است.

هزینه درمان هموروئید
قیمت لیزر هموروئید

برای دریافت دارو و ویزیت اولیه بیمار یک بار هزینه ویزیت متخصص جراحی را پرداخت می کند و در صورتی که نیاز به جراحی با لیزر و یا لیزر درمانی هموروئید داشته باشد از ۱ میلیون تومان به بالا هزینه درمان با لیزر می شود.

 

منبع: پزشک آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *