سه شنبه, اسفند ۱۲, ۱۳۹۹
خانه سلامتی پرهیزات خوراکی های خطرناک که کنار ماهی نباید مصرف بشن

خوراکی های خطرناک که کنار ماهی نباید مصرف بشن

ماهی جزو خوراکی های سودمند است، اما ماهی را همزمان با برخی خوراکی ها نباید مصرف کرد.

یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از تداخلات مضر مواد غذایی است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد. یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت ماهی با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که می‌تواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود. خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصاً در وعده شام می‌تواند بسیار پرعارضه باشد.

ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌های عصبی و … تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است.

در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به‌لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد، به‌ همراه خواهد داشت. پس در مصرف ماهی باید دقت داشت:

ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.

ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه‌جات گرم، ماهی به‌صورت شکم‌پر) خورده شود.

مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.

مقاله مرتبط :   تنظیم ضربان قلب با نسخه های طب سنتی

ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.

افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به‌شدت پرهیز کنند.

هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.

همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه می‌کنند، چون نه‌ تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد، بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می‌کند. البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌هایی چون لیموترش و انواع ترشی‌ها به‌همراه ماهی به‌دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند به‌خصوص برای سرد‌ مزاجان توصیه نمی‌شود، چون ضمن اینکه سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدید‌کننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است.

در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به‌ خصوص شب‌هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به‌ همراه ادویه‌جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید‌کننده ام‌اس و سکته خواهد بود. بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی دارند.

همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم‌مرغ نیز بسیار مضر است. در طب سنتی، مصرف تخم‌مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به‌ همراه ماهی، منع‌ شده، زیرا تولید سودا می‌کند و بر خلق و خوی افراد، تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌شود.
منبع : تسنیم

مقاله مرتبط :   طرز تهیه ماست خانگی و خوشمزه

مطالب مشابه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

مطالب پیشنهادی

چند تمرین با فوم نورد و مزایای آن

فوم نورد انعطاف پذیری را افزایش می دهد، ماساژ کمی می دهد، و می تواند بخش اصلی برنامه تناسب اندامتان باشد. کشش میانه کمر با این...

عضلات تفکیک شده با نکات رژیمی

در مورد رژیم مسابقات مهمترین و اولین نکته این است که به خاطر داشته باشید شما روی صحنه درست به اندازه ای که در...

حرکات کششی مخصوص بازو

بعد از یک جلسه تمرین که در آن بازوهای شما به کار گرفته شد، مهم است که چند ورزش کششی پایه انجام دهید تا...

عدم پذیرش مبتلایان ایدز از سوی برخی پزشکان!

آمارها نشان می‌دهد بالغ بر ۳۰ هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد و به دلیل شیوه‌های انتقال این بیماری، توجه به راه‌های...

5 قدم برای سفت شدن پوست پس از کاهش وزن زیاد

پوست شل می‌تواند از عوارض جانبی ناخوشایند کاهش وزن زیاد باشد. در حالیکه شاید غیر ممکن بنظر برسد که پوستتان بدون جراحی به شکل...

اشتباهاتی که باعث بدتر شدن سرماخوردگی می‌شوند!

بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف در ابتلا به سرماخوردگی مسئول هستند، بنابراین ممکن است در طول سال چندین بار دچار سرماخوردگی شوید. یک فرد...

بیشترین بازدید

معرفی ۵ دمنوش چاق کننده فوق العاده

مطمئنا تا به حال با افرادی روبه‌رو شده‌اید که از لاغری‌شان گلایه دارند و ادعا می‌کنند «هرچه می‌خورم، چاق نمیشم». لاغری می‌تواند با عوامل...

خواص دارویی گیاه چوغان

درختچه ای کوچک است پوست آن به رنگ کبود صاف یا کمی کرکدار برگهایش کشیده نوک تیز و گلهایش در مجموعه ای در روی...

خواص دارویی گیاه کهورک ( جغجغه )

کهورک یا در زبان محلی جغجغه گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود ۳۰ تا ۱۱۰ سانتی متر بومی مناطق بیابانی و گرم و...

یک برش پیتزا چقدر کالری دارد؟

یتزا از غذاهای پرطرفداری است که بسیاری برای آن سر و دست می‌شکنند! اگرچه خوردن این غذا بسیار لذت‌بخش است اما از طرفی پیتزا...