شنبه, اسفند ۹, ۱۳۹۹
خانه عطارباشی و طب سنتی خواص غذایی حلیم از دیدگاه طب سنتی

خواص غذایی حلیم از دیدگاه طب سنتی

حلیم غذایی بسیار مقوی است که در ۱۰۰ گرم آن، ۱۹۰ کالری، شش گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، یک میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.

خواص حلیم در طب سنتی

خواص غذایی حلیم

حلیم غذایی کامل و تهیه شده از گندم است که منبع غنی روی، منیزیم، آهن و نیاسین محسوب می‌شود و اگر از گندم سبوس‌دار تهیه شده باشد، به عملکرد دستگاه گوارش کمک زیادی می‌کند.
حلیم غذای مناسبی برای صبحانه‌ی کودکان است. اگر فرزندتان بد غذاست و کمبود وزن دارد، یک کاسه حلیم را همراه دو قاشق مرباخوری کره، کمی کنجد و پودر گردو برای صبحانه به او بدهید.
گندم سبوس‌دار خاصیت ضد انگلی دارد و از بروز حساسیت‌ها و بیماری‌هایی مانند سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر پیشگیری می‌کند.
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت، منبع خوب آهن است و برای دختران جوان و مبتلایان به کم‌خونی توصیه می‌شود.
مصرف حلیم احتمال لخته شدن خون را کاهش می‌دهد و باعث سلامت قلب می‌شود.
فیبر موجود در گندم سبوس‌دار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.
حلیم دارای فیبر فراوان است و به رفع یبوست کمک می‌کند.
خطر ابتلا به سرطان‌ به خصوص سرطان روده‌ی بزرگ را پایین می‌آورد.
مصرف حلیم از التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کند.
مصرف حلیم، کنترل‌کننده‌ی فشار و قند خون است.

مقاله مرتبط :   طرز تهیه حلیم گندم ، افطاری خوشمزه

حلیم خانگی بپزید

طب سنتی پیشنهاد می‌کند حلیم را در خانه و با استفاده از جوانه‌ی گندم یا گندم سبوس‌دار تهیه کنید، زیرا جوانه‌ی گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی، منبع غنی انواع ویتامین‌ها و املاح است.

همچنین با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه‌ی گندم اتفاق می‌افتد، میزان کالری جوانه‌ی گندم به مقدار زیادی کاهش می‌یابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده است

حلیم را با دارچین بخورید

یکی از بهترین مصلح‌ها برای حلیم، دارچین است. حلیم غذایی خمیری شکل و سخت هضم است، این گونه غذاها در معده زیاد توقف دارند و روند هضم و جذب آن‌ها بسیار کند انجام می‌شود. ادویه‌ای مثل دارچین به بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک می‌کند.

منبع: مجله نیک ونو

مطالب مشابه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
مقاله مرتبط :   طرز تهیه حلیم برنج همراه با روش آماده کردن آرد برنج

مطالب پیشنهادی

درمان سندرم کرونری حاد با نسخه های طب سنتی

ممکن است ندانید که سندرم کرونری حاد چیست؛ اما حتما در مورد حملات قلبی اطلاعاتی دارید. حملات قلبی نیز نوعی سندرم کرونری حاد هستند....

نکات و توصیه های طب سنتی از ابتداي آميزش تا لحظه زايمان

آميزش زن و شوهر لازم است در هنگام ازدواج فکر کنند برای چه ازدواج می کنند؟ برای چه فرزند می خواهند؟ چگونه فرزندی می خواهند؟...

۱۰ فایده روغن فلفل سیاه؛ فوایدی باورنکردنی و شگفت انگیز!

فلفل سیاه یکی از رایج ترین و مفیدترین ادویه های موجود در این سیاره است! این ادویه مفید نه تنها به عنوان طعم دهنده ای...

خواص گیاه دارویی بسفایج

نام‌های دیگر آن: بسپایک، ثاقب الحجر، اضراس‌الکلب، بسفایج، دارحماز، تشتیوان، کثیرالارجل، قمی، بنکارعلا، بولوخوریو، اشتران، سکی رغلا، پولیپود، پولوپودیون، اشتیوان و دارچماز می‌باشد. ۱. طبع...

چگونه حافظه مان را تقویت کنیم؟

برای تقویت حافظه مجموعه شرایط و اقداماتی لازم هست که به مواردی اشاره می شود. داشتن هوش و حافظه برتر در طب سنتی به معنای...

سبزیجات مقوی و انرژی بخش در فصل سرما

همه ی ما برای انجام فعالیت های روزمره نیازمند انرژی و توانایی جسمی هستیم . این انرژی با مصرف انواع خوراکی ها و نوشیدنی...

بیشترین بازدید

خواص دارویی گیاه چوغان

درختچه ای کوچک است پوست آن به رنگ کبود صاف یا کمی کرکدار برگهایش کشیده نوک تیز و گلهایش در مجموعه ای در روی...

معرفی ۵ دمنوش چاق کننده فوق العاده

مطمئنا تا به حال با افرادی روبه‌رو شده‌اید که از لاغری‌شان گلایه دارند و ادعا می‌کنند «هرچه می‌خورم، چاق نمیشم». لاغری می‌تواند با عوامل...

خواص دارویی گیاه کهورک ( جغجغه )

کهورک یا در زبان محلی جغجغه گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود ۳۰ تا ۱۱۰ سانتی متر بومی مناطق بیابانی و گرم و...

یک برش پیتزا چقدر کالری دارد؟

یتزا از غذاهای پرطرفداری است که بسیاری برای آن سر و دست می‌شکنند! اگرچه خوردن این غذا بسیار لذت‌بخش است اما از طرفی پیتزا...