جمعه, اسفند ۸, ۱۳۹۹
خانه عطارباشی و طب سنتی داروهای گیاهی خواص درمانی و ویژگی های گیاه کرسنه

خواص درمانی و ویژگی های گیاه کرسنه

در طبیعت گیاهانی هستند که شاید تا به امروز نامشان را نشنیده و از خواص درمانی آنها بی اطلاع باشید. کرسنه یا گاودانه یکی از این گیاهان ناشناخته است. در اینجا خواص درمانی این گیاه را برایتان آورده ایم. با عطارباشی همراه باشید.

گیاه شناسی

کرسنه گیاهی از دسته‌ی بقولات است که دانه اش را گاودانه گویند، یکی از قدیمی ترین دانه های مورد استفاده‌ی بشر که منطقه‌ی اصلی آن را مدیترانه می دانند.

در گذشته گیاه کرسنه یا گاودانه به منظور تامین غذای دام کشت می شده، ولی امروزه آن را یک گیاه دارویی پر خاصیت می شناسند. این گیاه کشت آسانی دارد و می تواند در خاک های قلیایی و کم عمق به راحتی رشد کند. کشت این گیاه از سال های قبل در غرب و شمال غرب ایران انجام می شود.

کرسنه دانه ای مدور به اندازه نخودی کوچک با رنگ تیره‌ی مایل به سرخی و زردی است. گاودانه مزه‌ی تلخی دارد و باید این مزه را با روش های خاص از بین برد. این گیاه نام های مختلفی دارد.

در افغانستان به آن مشنگ و در آذربایجان به آن کوروشنه گویند. در کردی کرزن و در ترکیه یورچاک نامیده می شود. همچنین در اسپانیایی یرو، یونان رووی و در انگلیسی به bitter vetch معروف است.

طبیعت: مزاج کرسنه گرم و خشک است.

خواص درمانی کرسنه

– بازکننده و زداینده‌ی خلط بیمار از بدن است.

مقاله مرتبط :   با خواص دارویی گیاه خربق آشنا شوید

– محلول آن برای از بین بردن لک های صورت و بدن، کک و مک و جوش های جوانی موثر است.

– رنگ چهره را باز می کند و باعث زیبایی می شود.

– اگر آب پز آن را بر ترک های ناشی از سرما بمالند، خارش را از بین می برد و ترک را خوب می کند.

– ورم و جوش ها به خصوص ورم های سفت شده‌ی سینه را نرم می کند.

– اگر با عسل ترکیب شود، زخم ها را پاک می کند و برای درمان سعفه (کچلی) مفید است.

– خونریزی های شدید را متوقف می کند.

– مسهل و مصرف زیاد آن ادرار آور است.

– اگر آن را در سرکه و آب انگور کهنه ریزند، پیچ روده را تسکین می دهد.

– در ترکیب با آب انگور کهنه، پادزهر نیش مار و گزیده‌ی سگ هار است.

– پخته‌ی آن با عسل برای رفع سرفه‌ی مرطوب و پاکسازی ریه و تنگی نفس مفید است.

– در ترکیب با داروهای مناسب، لثه و دندان را استحکام می بخشد.

– حالت تهوع و استفراغ را تسکین می دهد.

– ناراحتی های کلیوی، یرقان و دردهای طحال را از بین می برد.

– التیام دهنده‌ی شکستگی و کوفتگی اعضای بدن است.

منبع: گیاه یاب

مطالب مشابه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

مطالب پیشنهادی

معرفی انواع ادویه های ضد سرطان

شیوع بیماری‌های سرطانی روز به روز در حال افزایش است و افراد به انواع مختلفی از آن مبتلا می‌شوند. متاسفانه یکی از علل اصلی...

جلوگیری از لخته شدن خون با توصیه های عطارباشی

شاید کلمه ی ( ترمبوز ورید عمقی ) را شنیده یا خوانده باشید و برای تان آشنا باشد. ترومبوز وریر عمقی به معنای تشکیل...

آشنایی با خواص شگفت انگیز گل محمدی

گل محمدی یکی از زیباترین گیاهان موجود در جهان است و بسیاری از افراد آن را با نام «گل رز» می‌شناسند. این گل علاوه...

پیشگیری و درمان آلرژی‌های فصلی از دیدگاه طب سنتی

یک متخصص طب سنتی گفت: چرب کردن پیشانی با روغن‌های گرم مانند بادام تلخ، بابونه و سیاه‌دانه برای افرادی که به آلرژی مبتلا هستند...

نسخه های طب سنتی برای درمان دمل

دلیل ایجاد کورک یا دمل، کثیفی خون به سبب سوتغذیه به خصوص مصرف نشاسته ای و قندی عاری از مواد معدنی و املاح است....

تاثیرات منفی مصرف خرزهره بر بدن

اگر می خواهید از سلامتی  قلب و عروقتان مراقبت کنید بهتر است از گیاه خرزهره دوری کنید این گیاه اثرات سمی زیادی بر این...

بیشترین بازدید

خواص دارویی گیاه چوغان

درختچه ای کوچک است پوست آن به رنگ کبود صاف یا کمی کرکدار برگهایش کشیده نوک تیز و گلهایش در مجموعه ای در روی...

معرفی ۵ دمنوش چاق کننده فوق العاده

مطمئنا تا به حال با افرادی روبه‌رو شده‌اید که از لاغری‌شان گلایه دارند و ادعا می‌کنند «هرچه می‌خورم، چاق نمیشم». لاغری می‌تواند با عوامل...

خواص دارویی گیاه کهورک ( جغجغه )

کهورک یا در زبان محلی جغجغه گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود ۳۰ تا ۱۱۰ سانتی متر بومی مناطق بیابانی و گرم و...

یک برش پیتزا چقدر کالری دارد؟

یتزا از غذاهای پرطرفداری است که بسیاری برای آن سر و دست می‌شکنند! اگرچه خوردن این غذا بسیار لذت‌بخش است اما از طرفی پیتزا...