کاهش فشار و قند خون با مصرف کنجد

دانه کنجد فواید بسیاری برای سلامتی دارد که از هزاران سال پیش در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفت. این ماده بدن را در برابر بیماری قلبی ، دیابت و آرتروز حفاظت می کند. در این قسمت ۹ خاصیت دانه کنجد برای سلامتی بدن را می خوانیم.

منبع خوب فیبر
سه قاشق غذاخوری دانه کنجد فیبر مورد نیاز بدن شما را تامین می کند. همانطور که می دانید فیبر در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان های خاص، چاقی و دیابت نوع ۲، نقش دارد و همچنین باعث بهبود گوارش می شود.

منبع مغذی پروتئین گیاهی
در ۳ قاشق غذاخوری کنجد، ۵ گرم پروتئین وجود دارد. برای اینکه از حداکثر پروتئین بهره ببرید، بهتر است کنجد بوداده را انتخاب کنید زیرا در این نوع کنجد، ترکیباتی که مانع هضم و جذب پروتئین هستند از بین می روند.

کاهش دهنده فشار خون
فشار خون بالا عامل اصلی برای بیماری قلبی و سکته است. دانه کنجد سرشار از منیزیم است که فشار خون را کاهش می دهد. علاوه بر این کنجد از تجمع پلاک در عروق خونی جلوگیری می کند و همین باعث می شود که فشار خون دروضعیت سالمی قرار بگیرد.

منبع خوب ویتامین های B
دانه های کنجد منبع خوبی از ویتامین های B هستند که هم در پوست وهم دانه، پخش شده اند. همانطور که می دانید ویتامین B برای بسیاری از متابولیسم های بدن از جمله عملکرد مناسب سلولی و متابولیسم ضروری است.

کمک به تشکیل گلبولهای خون
بدن برای ساختن گلبول های خون، نیازمند چندین ماده مغذی، از جمله مواد موجود در کنجد است.

مقاله مرتبط :   6 دانه با ارزش غذایی بسیار بالا

کمک به کنترل قند خون
دانه های کنجد کربوهیدرات کمی دارند، درحالیکه پروتئین و چربی های سالم بالایی دارد که همگی آن ها ممکن است قند خون را کنترل کنند. همچنین این دانه ها حاوی پینورزینول هستند، ترکیبی که ممکن است به تنظیم قند خون بوسیله مهار آنزیم گوارشی مالتاز، عمل کند.

غنی از آنتی اکسیدان
تحقیقات حیوانی و انسانی نشان می دهد که مصرف دانه های کنجد ممکن است مقدار کلی فعالیت آنتی اکسیدان را در خون افزایش دهد. کنجد حاوی شکلی از ویتامین E به نام گاما توکوفرول است، آنتی اکسیدانی که ممکن است بطور ویژه ای محافظت کننده در برابر بیماری قلبی باشد.

تسکین درد آرتروز زانو
آرتروز شایعترین علت درد مفصل و درگیری های مکرر زانو است. چندین عامل در آرتروز نقش دارند از جمله التهاب و صدمه اکسیداتیو به غضروف که روان کننده مفاصل است. سسامین ترکیبی در کنجد است که اثرات ضد التهاب و آنتی اکسیدان دارد و از غضروف محافظت می کند.

حمایت از سلامت تیروئید
دانه کنجد منبع خوب سلنیوم هستند. غده تیروئید حاوی بیشترین غلظت سلنیوم نسبت به سایر اندام های بدن است. این مواد معدنی نقش حیاتی در ساختن هورمون تیروئید دارند. علاوه بر این دانه کنجد منبع خوب آهن، مس، روی و ویتامین B6 است که تولید هورمون های تیروئید و سلامت آن را تامین می کند.

کنجد را به آسانی در رژیم غذایی تان اضافه کنید.
دانه کنجد طعم آجیلی دارد و برای بسیاری از غذاها می تواند همراه خوبی باشد. برای تقویت طعم و دسترسی به مواد مغذی کنجد، آن را در حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس به مدت چند دقیقه برشته کنید، مرتبا بهم بزنید تا زمانی که یک رنگ طلایی قهوه ای روشن به دست آید. علاوه بر این می توانید از کره کنجد که به عنوان ارده شناخته می شود به جای کره بادام زمینی استفاده کنید. می توانید با افزودن عسل یا شیره خرما یک صبحانه خوشمزه و مقوی داشته باشید.

مقاله مرتبط :   درمان طبیعی دندان درد در خانه

منبع : مجله دلتا


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.