آموزش طرز تهیه سس مایونز کم چرب
آموزش طرز تهیه سس مایونز : برای درست کردن سوس مایونز در منزل از روش زیر بهره گیری نمایید
مواد لازم برای تهیه سس مایونز:
زرده تخم مرغ ۲ عدد
روغن مایع ۲ لیوان
پودر خردل ۱ قاشق چایخوری
سرکه ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۴ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل مقداری
طرز تهیه سس مایونز:
۱» زرده های تخم مرغ ، پودر خردل ، شکر و نمک را داخل کاسه ای بریزید و بزنید تا کاملا یکدست شود ، سرکه و آبلیموی تازه را مخلوط کنید و نصف آن را به مخلوط زرده اضافه نمایید.
۲» روغن را قطره قطره اضافه کنید و با همزن یا مخلوط کن بزنید « حتما قطره قطره و پشت سر هم روغن را اضافه کنید ، اگر با لیوان راحت نیستید روغن را داخل ظرف مخصوص روغن یا ظرف سس که میزان روغن در نظارت باشد بریزید ، تا تمام شدن نصف روغن به هیچ وجه توقف نکنید و سریع هم بزنید ».
۳» پس از اینکه نصف روغن را اضافه کردید و سس خودش را گرفت باقی مانده مخلوط سرکه و ابلیمو را اضافه کنید و در ادامه باقی مانده روغن را به مرور اضافه و مخلوط کنید « پس از اینکه سس آماده شد و خودش را گرفت دیگر هم نزنید چون سس شل و خراب خواهد شد ».
۴» فلفل را پس از اتمام کار به سس اضافه و با قاشق کمی مخلوط کنید ، سس مایونز را ۲ ساعت در دمای اتاق بگذارید بماند سپس داخل شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید ، بهتر است تا ۱ هفته سس را مصرف کنید.
نکته ها : سفیده تخممرغ در تهیه سس مایونز نباید به کار برده شود چون اغلب باعث بریدن سس میشود و حاصل کار چیزی نخواهد بود که انتظارش را دارید.
آیا میدانستید که:
سس مایونز به عنوان چاشنی غذا، انواع ساندویچ، پایه ای برای سس گوجه فرنگی، چیپس، سیب زمینی سرخ شده فرانسوی، تخم مرغ آبپز، مرغ سرد وانواع سالاد و همین طور جهت زیباسازی مواد غذایی بهره گیری میگردد.
کالری سس مایونز:
هر قاشق سوپ خوري مايونز دوازده گرم چربي و يكصدوده كالري انرژي دارد.
سس مایونز رژیمی:
سس مايونز كم چربی سس رژیمی محسوب میگردد.
سس مایونز خانگی:
از آنجا که در تهیه ی سس مایونز خانگی از زرده تخم مرغ خام بهره گیری میکنند، خطر مسمومیت بوسیله سالمونلا وجود دارد.
برای تهیه ی سس مایونز کارخانه ای، زرده تخم مرغ را پاستوریزه نموده یا فریز میکنند و به جای مایعات به کار رفته در تهیه ی سس، از آب یا دیگر مواد امولسیون کننده بهره گیری میکنند.
روش نگهداری سس مایونز :
برای تهیه ی سس مایونز کارخانه ای، زرده تخم مرغ را پاستوریزه نموده یا فریز میکنند و به جای مایعات به کار رفته در تهیه ی سس، از آب یا دیگر مواد امولسیون کننده بهره گیری میکنند.
اگر سس صحیح و بهداشتی تهیه شود، تا حدی در برابر فاسد شدن مقاوم است و سرکه افزوده شده، به آن خاصیت اسیدی میدهد و به همین دلیل به آسانی مسمومیت ایجاد نمیکند.
سس مایونز حتماً باید در یخچال نگهداری شود زیرا اگر خارج از یخچال بماند، نوعی باکتری در آن رشد میکند و باعث مسمومیت، بدبو و بدطعم شدن سس میشود.
منبع : تالاب