آشپزیپیش غذا و دسر

دستور تهیه محلبی زعفرانی ترکیه‌ای

محلبی از دسر‌های معروف ترکیه‌ای است که با استفاده از مواد مختلف می‌توانید آن را با طعم‌های متفاوت درست کنید. این دسر بافت و ظاهری شبیه به فرنی دارد در صورتیکه از طرفداران این دسر سنتی ایرانی باشید،  حتما محلبی ترکیه‌ای را هم می‌پسندید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه محلبی زعفرانی را به شما آموزش دهیم تا آن را برای مهمانی‌های افطار یا وعده سحر خود تهیه کرده و لذت ببرید.

مواد لازم محلبی زعفرانی

  • ۴ قاشق غذاخوری نشاسته
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد گندم
  • نصف پیمانه شکر
  • ۱ عدد تخم‌مرغ
  • ۱ عدد خامه
  • ۳ لیوان شیر کم چرب
  • نصف پیمانه گلاب
  • ۱ قاشق چای‌خوری هل ساییده‌شده
  • زعفران ساییده‌شده دم کرده به میزان لازم

محلبی زعفرانی

طرز تهیه محلبی زعفرانی

نشاسته ذرت و آرد را الک کنید و در قابلمه‌ای بریزید، شکر را به آن اضافه کرده و بعد شیر را در آ‌ن بریزید.

در ظرفی دیگر تخم‌مرغ را شکسته و آن را به خوبی هم بزنید.  تخم‌مرغ را به مخلوط خشک اضافه کنید. در این مرحله ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا غلیظ شود و به اصطلاح قوام بیاید.

از هم‌زدن غافل نشوید؛ بعد از اینکه مخلوط  به غلظت مناسب رسید ظرف را از روی حرارت بردارید. غلظت این دسر باید در حد معمول باشد همچنین دقت کنید که مواد نباید زیاد روی حرارت بماند چرا که بعد از سرد شدن ممکن است سطح آن ترک خورده و ظاهر دلپذیری نداشته باشد.

زعفران ساییده‌شده را در ظرفی بریزید و روی آن آب جوشیده بریزید و درب آن را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

گلاب، هل ساییده‌شده و هل آسیاب شده را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند و رنگ زعفران به صورت یکنواخت پخش شود.

در آخرین مرحله خامه همزده را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.

دسر ترکیه‌ای خوشمزه شما حاضر است، آن را در ظروف دلخواه سرو کنید و به دلخواه با استفاده از گل سرخ، انواع میوه، خلال پسته و بادام تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *