آشپزیغذای ایرانی و محلی

طرز تهیه مرحله به مرحله بز قورمه

بز قورمه یک غذای لذیذ و خوشمزه کرمانی است که با گوشت، نخود و کشک تهیه می‌شود و تقریبا شبیه به حلیم بادمجان است. این غذا همراه نان یا برنج سرو می‌شود و به خاطر کامل بودن از نظر ارزش غذایی و مقوی بودن به خاطر خواص کشک و پروتئین گوشت و نخود، برای کسانی که شام و افطار را یکی می‌کنند فوق‌العاده است. با طرز تهیه بز قورمه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه بز قورمه

  • ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی
  • یک پیمانه نخود خیس خورده
  • دو عدد پیاز متوسط
  • دو پیمانه کشک کاله
  • پنج حبه سیر
  • نصف پیمانه گردو
  • روغن به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم

طرز تهیه مرحله به مرحله بز قورمه همراه ویدئو

طرز تهیه بز قورمه

برای تهیه بز قورمه پیاز‌ها را بشویید و به صورت حلقه‌ای خرد کرده و حلقه‌ها را به دو قسمت تقسیم کنید. سیرها را هم پوست بکنید و نگینی خرد کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و پیازها را با حرارت متوسط تفت دهید. کمی زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید سپس سیر نگینی را اضافه کنید. نباید سیر را آنقدر تفت دهید که رنگش تغییر کند. در حد پحش کردن داخل تابه تفت دهید و بلافاصله گوشت را اضافه کنید. صبر کنید گوشت کمی با سیر و پیاز تفت بخورد.

حالا نخودی که از شب قبل خیس کرده‌اید را اضافه کنید و با مقداری نمک و فلفل و حدود یک پیمانه آب در قابلمه را ببندید تا گوشت و نخود کاملا بپزند. بعد از این که گوشت پخت، آن را از قابلمه بیرون بیاورید و به وسیله یک چنگال ریش ریش کنید. مابقی مواد را هم داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با گوشت‌کوب بکوبید تا صاف و یکدست شود.

نخود کوبیده شده و گوشت ریش شده را مجددا به قابلمه برگردانید و با هم مخلوط کنید. در قابلمه را بگذارید تا حدود نیم ساعت با هم بپزند.

در آخر دو پیمانه کشک را با زعفران دم کشیده اضافه کنید و هم بزنید. بزقورمه را داخل ظرف مناسب سرو کرده و مثل حلیم بادمجان تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *