آشپزیخوراک و خورش

دستورتهیه خورشت نخود فرنگی

وقتی صحبت از خورش می‌شود، فقط حرف قورمه سبزی، خورش بادمجان یا قیمه نیست. در جای جای کشورمان انواع اقسام خورش پخته می‌شود که یاد گرفتن آن‌ها کمک می‌کند برنامه غذایی متنوع‌تری داشته باشیم. خورشت نخود فرنگی از غذاهای سنتی پاکستان و لبنان است که با رشته پلو سرو شده و در کشور خودمان هم پخته می‌شود. نخود فرنگی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که با درست کردن این خورش می‌توانید از فواید آن بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورشت نخود فرنگی

  • ۵۰۰ گرم گوشت خورشتی
  • یک‌ونیم پیمانه نخود فرنگی
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • آبغوره به میزان لازم
  • نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  • ۳ حبه سیر
  • ۱ دسته گشنیز
  • نصف قاشق چای‌خوری پودر تخم گشنیز

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی

ابتدا برای پخت گوشت، پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با مقداری روغن تفت دهید. گوشت را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن زردچوبه را اضافه کنید. فلفل سیاه را هم اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، حدود ۲ پیمانه آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد. برای خوش عطرتر شدن گوشت مقداری پودر دارچین به آب گوشت اضافه کنید. بعد از ۱ تا ۱/۵ ساعت گوشت پخته می‌شود. در انتهای پخت، کمی نمک هم اضافه کنید.

دسته گشنیز را بشویید و ساطوری خرد کنید. سیر‌ها را با کمی نمک داخل هاون بکوبید. هویج‌ها را هم خلال کنید.

داخل یک قابلمه دیگر سیر و گشنیز را کمی با روغن تفت دهید. فقط تفت دهید و مواظب باشید سیر نسوزد. هویج را هم اضافه کنید و با حرارت کم مواد را با هم تفت دهید.

گوشت همراه با آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید. نخود فرنگی‌ها را درون قابلمه اضافه کنید و تا اندازه‌ای روی مواد را آب بریزید تا روی نخودها را پوشش دهد. اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و در آخرین مرحله مقداری نمک، پودر گشنیز و فلفل را اضافه کنید.

خورش را کنار برنج زعفرانی یا رشته پلو سرو کرده و نوش جان کنید.

منبع: کتاب کاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *